Rozmístěte rostliny podle feng-šuej

Věděli jste, že i pro rostliny platí zásady feng-šuej? Tedy, že díky správnému druhu květin a jejich umístění se můžete cítit lépe?

Stůl s čerstvými tulipány

Abyste v domě navodili harmonii, je důležité aby energie jing a jang byly vyrovnány. Pokud jsou v souladu, začíná podle nauky feng-šuej proudit prapůvodní energie čchi a vy se cítíte dobře. A právě také rostliny dokážou napomoci navození tohoto stavu.

Proto je vhodné před zakoupením rostliny přemýšlet nad tím, jaký druh koupíte a kde vám bude sloužit nejlépe. Do domu se například nedoporučují kaktusy a rostliny s ostrými tenkými listy. Jejich ostré bodliny vytvářejí bodající energii. Bonsaje zase představují zakrnělost, což může mít za následek přibrždění v osobním a profesním růstu.www.sxc.hu

Žádné suché květy

Vyvarovat bychom se měli i suchým květinám. Symbolizují totiž stagnaci, navíc se na ně uchytává prach. Vyměnit je ale můžeme za květiny umělé, které podle feng-šuej proudění energie nevadí. Je ale důležité je pravidelně zbavovat prachu.

Za ideální pokojové květiny jsou považovány zelené a kvetoucí rostliny s kulatými listy. Dobře poslouží i květiny čerstvě řezané. Ovšem, jakmile začnou uvadat, měl by jim člověk poděkovat a vyhodit je.

Jaké rostliny nám tedy v domě prokážou dobrou službu

Na podporu dobrých rodinných vztahů se doporučuje fíkus. Velmi oblíbená je tlustice, která symbolizuje bohatství. Azalka a ibišek působí na člověka harmonizačně, kroton se zase doporučuje na podporu lásky.

Pět nejdůležitějších

Ve feng-šuej existuje pět nejdůležitějších květin. Je to pivoňka, která představuje bohatství, čest a lásku. Partnerskému vztahu prospěje, když řezané květy umístíte v jihozápadní části bytu nebo vysadíte v jihozápadní části zahrady. Chryzantéma je květina do pohody, symbol štěstí a smíchu. Tolik oblíbené orchideje a bílá magnólie zase představují vyrovnanost a poslední z pěti květin je lotos – symbol čistoty.www.sxc.hu

Umístění hraje velkou roli

Kromě druhu květin, záleží ve feng-šuej na jejich rozmístění. Existuje takzvaná pa-kua, což je energetická mapa, která rozděluje půdorys bytu, domu, ale klidně i zahrady či jiného prostoru do devíti sektorů. Každá odráží jinou oblast života. Podle ní se květiny rozmisťují.

Co se tedy do které části hodí Tak například v severozápadní části bytu, kde se promítá oblast nápomocných osob a přátel je vhodné umístit již zmiňovanou azalku nebo fíkus. Doprostřed vašeho domu, který je odrazem vaší duše, se hodí například orchidej nebo ibišek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies