Rostliny nemusíte pěstovat jen v květináči

Na otázku, v čem pěstovat rostliny, nám většina z vás odpoví tak, že v klasických květináčích. Ano, to je sice pravda, ovšem existují i jiné způsoby pěstování rostlin. A právě s těmi vás seznámíme v dnešním článku.

Rostliny se dají pěstovat i jinak, než jen v klasických květináčích. (Foto:)

Pěstování rostlin v klasických květináčích

Mít rostliny zasazené v květináči je klasický způsob pěstování, který zná téměř každý z nás. Vybrat si můžete z pestré škály květináčů, které se od sebe liší materiálem, ze kterého jsou vyrobeny (například plastový, cihlový, keramický, kovový, papírový, atd.), struktury povrchu, barevného provedení či vzoru. Existují dokonce i květináče, které svítí (více o nich se dočtete ZDE). Těmi se ale v dnešním článku zabývat nebudeme. Představíme vám jiné možnosti pěstování rostlin.

Tip: Nedávno jsme vám představili speciální květináče na bylinky, díky kterým je můžete pěstovat vzhůru nohama. Zajímá-li vás, jak to celé funguje, přečtěte si následující článek >>

Hydroponické pěstování rostlin ve skleněných nádobách

Hydroponické pěstování spočívá v tom, že rostliny nepěstujeme v běžné zemině, ale speciálním živném roztoku, který rostlinám dodává všechny potřebné živiny zajišťující jejich správný růst a vývin. Hlavními výhodami tohoto způsobu pěstování jsou především absence plevelů a velmi nízké riziko chorob a škůdců, kteří se mohou objevit v průběhu vegetace rostlin. Jako pěstební nádoby mohou posloužit skleněné vázy, válce a nebo například velké skleněné číše, ve kterých vynikne krása pěstovaných rostlin a společně se zvolenou nádobou vytvoří netradiční prvek interiéru či exteriéru.

Více o hydroponickém způsobu pěstování, přípravě živného roztoku či péči o takto pěstované rostliny vám prozradí následující článek >>

Další možnosti pěstování rostlin

A jaké jsou další možnosti pěstování? Dá se říci, že se rostliny mohou pěstovat téměř všude a ve všem. Máte doma staré křusky a nebo gumáky, které nevyužíváte? Zasaďte do nich rostliny. Totéž můžete udělat i v případě, když máte doma či na zahradě nevyužívané hrnce, proutěné košíky, kolečka, trakaře, pneumatiky, pařezy (s vydlabaným středem) a nebo například dřevěné sudy. Stačí se jen rozhlédnout po svém okolí, protože inspirací, kde lze rostliny zasadit, je opravdu spousta.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies