Renovace domů a bytů - znáte luxfery?

Znáte luxfery? Luxfery zajišťují rovnoměrné osvětlení interiéru bez ohledu na počasí nebo denní dobu a také zajišťují výbornou zvukovou izolaci. Pokud jde o nabídku luxfer, můžete si vybrat luxfery čiré nebo luxfery barevné.

Luxfery, koupelna

Co jsou luxfery?

Luxfery jsou duté skleněné tvárnice, které se vyrábějí svařením dvou výlisků v základní tloušťce 80 mm. Nejběžnějším formátem je luxfera o rozměrech 19 x 19 x 8 cm. V současné době jsou k dispozici i rohové a ukončovací tvárnice (ty však mají trochu jiný formát). Luxfery můžete zakoupit v jakémkoliv obchodě pro stavebníky nebo přímo ve stavebninách.

Luxfery osvětlí interiér a zajistí výbornou zvukovou izolaci

Skleněné tvárnice, neboli luxfery jsou výrazným dekoračním prvkem zejména, pokud je dobře umístíme a nasvítíme. Luxfery zajišťují rovnoměrné osvětlení interiéru bez ohledu na počasí nebo denní dobu. V případě potřeby lze zajistit různé stupně neprůhlednosti, nebo pokud použijeme matové tvárnice, můžeme průhled úplně znemožnit. Luxfery poskytují výbornou zvukovou izolaci. Světelná propustnost u čirých tvárnic je při kolmo dopadajícím světle cca 77 %. U barevných tvárnic se pohybuje prostupnost od 50 do 70 % (záleží na barvě luxfer a její sytosti).

Renovace domů a bytů - jak postavit příčku z luxfer?

  1. Pomocí distančních křížků a zdicí malty.
  2. Pomocí Ezylay systému. Ezylay systém je založen na využití hliníkového rámu, do kterého se pomocí vymezovacích křížků a profilů luxfery naskládají a poté se vzniklé spáry vyplňují silikonem. Ezylay systém se nedá použít pro stěny, kde je předepsaná požární odolnost.
  3. Pomocí block systému. Jedná se o výrobu prefabrikátů na zakázku. Po zadání typu skla a velikosti stěny se stěna vyrobí a na určeném místě již osadí na připravené místo. Tímto způsobem lze vystavět rovné i obloukové stěny.
  4. Verralia systém. Každá tvárnice je opatřena betonovým rámečkem. Tvárnice se následně spojují montážním lepidlem a spárují.

Kde všude můžeme použít luxfery

Luxfery jsou vhodným materiálem například pro dělicí příčky nebo sprchové zástěny. Uplatní se také při prosvětlování schodišť, stropů a klenby.

Užitečné rady k renovaci domů a bytů naleznete také v dalších článcích:

Barvy v bytě

Zateplení fasád - rady a informace

Tipy pro váš byt - oživte interiér

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies