Recept na rychlý desert – Míša řezy

Řezy jsou mezi našimi hospodyňkami velice oblíbený zákusek. Základ je těsto, které se potírá různými krémy, maže marmeládou, zdobí ovocem či polévá různými polevami Výsledek je většinou chutný zákusek ke kávě či čaji.

Míša řezy

Recept na Míša řezy - potřebné ingredience

Těsto

5 polévkových lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, 6 vajíček, 3 lžíce kakaa, 1 a půl lžíce oleje, 1 malá lžička kypřicího prášku.

Krém

2 kostky měkkého tvarohu, 1 máslo nebo Hera, 15 dkg moučkového cukru.

Poleva

1 tabulka čokolády na vaření, 15 dkg 100% tuku.

Recept na Míša řezy - postup přípravy

Nejdříve si pořádně vymažeme a strouhankou nebo moukou vysypeme pečící plech. V míse utřeme žloutky s cukrem do husté pěny (můžeme použít elektrický ruční šlehač) a postupně vmícháme po kapkách olej a po lžičkách kakao. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, přidáváme po lžících k vejcím a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme na plech a zvolna pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 10 – 15 minut, podle typu trouby.

Krém a poleva - postup přípravy

Máslo s cukrem utřeme (ušleháme) do pěny a přidáme celý tvaroh. Celou tuto směs vyšleháme na hladký krém. Vychladlý piškot potřeme krémem a dáme na chvíli vychladit do lednice. Mezitím si nalámeme čokoládu na menší kousky dáme do porcelánové nebo skleněné misky, přidáme k ní tuk nakrájený na tenké plátky a rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo nad hrncem s vařící vodou. Ztuhlý krém polijeme vlažnou čokoládou, necháme ztuhnout a krájíme na menší čtverce.

Nechte se inspirovat našimi recepty z kulinářského rádce

Jak upéci chleba v domácí pekárně?

Sýrové pečivo - křehké pohoštění pro každou oslavu

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies