Co budeme potřebovat k přípravě rajčatové šťávy
- 1 kilogram zralých rajčat
- 500 mililitrů vody
- 15 gramů cukru
- ½ lžičky soli
- ½ pepře
Rajčatová šťáva – postup přípravy
Rozpůlená zralá rajčata uvaříme doměkka a propasírujeme je přes síto. Do půl litru rajčatové kaše přidáme 100 mililitrů vody, 15 gramů cukru, ½ lžičky soli a pepře. Potom šťávu zahřejeme na bod varu, chvíli povaříme a poté plníme do lahví.
Proč je zdravé pít zeleninové šťávy?
- Zeleninové šťávy podporují imunitní systém a posilují naše zdraví.
- Upravují zažívání.
- Jsou prevencí chorob.
- Pomáhají při mnoha dietních kúrách.
- Obsahují velké množství vitamínů a minerálních látek.
Diskuze