Psí obydlí

Máte nejlepšího přítele na zahradě? Zařídili jste pro něj boudu, tak aby se cítil opravdu spokojený a v bezpečí? Pokud váháte, poradíme jak komfortní boudu pro vašeho psa vybrat.

Psí bouda

Na vzhledu nezáleží

Psovi je určitě jedno, jak bouda vypadá, zda má barvu červenou, střechu rovnou nebo zda je vyrobená ze dřeva. Co pes opravdu ocení je funkčnost boudy. Dopřejte pejskovi komfortní, bezpečnou a pohodlnou ochranu před nepříznivým počasím a světlem.

Jak bude velká?

Nepořizujte bodu pro štěně, ale pro dospělého psa. Vnitřní výšku boudy stanovte podle výšky psa vsedě a připočtěte ještě alespoň pět centimetrů k dobru. Stejně tak šířku a délku boudy určují míry vašeho pejska. Na délku i šířku mu opět dopřejte několik centimetrů, aby bylo jeho obydlí pohodlné. Bude stačit cca 15 až 20 centimetrů. Ovšem pozor, moc to zase s velikostí boudy nepřehánějte. Pes si boudou vyhřívá teplem vlastního těla. Velkou boudu by vyhříval dlouho a ještě by mu teplo snadno utíkalo.

Boudu zateplete

Pes je sice schopen bodu vyhřát, ale i tak ji zateplete ze všech stran. Zateplete podlahu i střechu a je také dobré, aby bouda stála na nohách. Nohy zabrání nejen pronikání chladu od země, ale také pronikání vlhkosti. Mimo to, nohy zajistí proudění vzduchu pod boudou. Někteří výrobci dokonce nabízení otočné nohy, tak lze nastavit optimální vzdálenost boudy od země. Je dobré opatřit dřevěné nohy gumovým potahem, aby nevlhly nebo rovnou zvolit nohy plastové.

Zeteplení psí boudy

Zástěna, předsíň a terasa

Bouda je zateplená a má i nohy. Aby bylo psovi ještě lépe, opatřete boudu textilní zástěnou a předsíní. Zástěna ochrání i v zimě před sněhem a větrem. Předsíň zaručí udržení tepla. Terasa je vhodná pro letní psí odpočinek. Volte spíše dřevěnou terasu než kamennou.

Hygiena a bezpečí

Myslete na čištění boudy. Aby bylo možné dostat se do boudy pohodlně, pořiďte takovou, která má odnímatelnou střechu. Tato varianta čištění boudy opravdu usnadní. Ještě než se pes v boudě zabydlí, zkontrolujte ji. Ověřte, zda nikde netrčí hřebíky nebo třísky. Povrch boudy můžete ošetřit olejem či speciálním voskem.

Chcete opravdu komfortní boudu?

Svému psímu kamarádovi můžete dopřát opravdový luxus. Stačí jen umístit ve stěně boudy okno, oplechovat vchodovou část, umístit předsíň a terasu. Třešinkou na dortu pak mohou být držáky na misky a další doplňky. Půjde sice o boudu nadstandardní, ale v pořizovací ceně se luxus tolik neprojeví.

Zařizujeme výběh pro psa

Moderní psí bouda pro vašeho pejska

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies