Plastové ploty – elegantní oplocení pozemku bez starostí

Plastové ploty postupně dobývají přední příčky v oblíbenosti. Oplocení pozemku pomocí plastového plotu je snadné, levné a vydrží věky. Poslední mýtus, který plastové ploty definitivně vyvrátily, se týkal jejich vzhledu. První modely plastových plotů už ale dávno nahradily elegantní ploty, které od dřeva prakticky nerozeznáte.

Plastový plot

Kompromisem mezi krásou dřevěného plotu a bezúdržbovostí plotu betonového je plastový plot. Pokud budete vybírat mezi ploty z PVC, od dřeva je rozpoznáte až při detailním ohledání. Z dálky jsou ale téměř k nerozeznání. Plastové ploty se za posledních několik let vyvinuly v plnohodnotného soupeře elegantním dřevěným plotům. Na rozdíl od nich ale vynikají i v mnoha dalších vlastnostech.

Plastové pletivo je nejlevnější variantou plastového oplocení. FOTO: Brian ReedPlastové ploty: VÝHODY

• bezúdržbovost – o plastové ploty se nemusíte starat

• stálost barev – barva plastového plotu vydrží věky

• dlouhá životnost – plastový plot vás přežije

• odolnost – plastový plot odolá větru, dešti

• imitace dřeva a možnost barevného provedení podle vašich oken nebo okapů

Výstavba plotu na míru Plastové ploty vás vyjdou levně

Plastové ploty mají ještě celou řadu dalších výhod. Tou možná největší je jejich cena – nechat si udělat plastový plot na míru je výrazně levnější než výstavba plotu z klasických materiálů. Lehoučké plastové plotovky snadno dopravíte na místo a k manipulaci s nimi nepotřebujete nikoho dalšího. Profily jsou často duté (na koncích s krytkami) a je možné je jakkoli provrtávat, řezat a dále opracovávat.

Typy plastových plotů a jejich vysoká odolnost

Plastový plot je odolný vůči posypové soli i vůči sprejerům – stačí ho jednou za čas opláchnout mýdlovou vodou a bude vypadat jako nový. Vybírat si můžete buď plastové ploty z PVC, které se vyrábějí s velmi přesvědčivou imitací dřeva či ve světlých odstínech, anebo plastové ploty z recyklátu, které jsou šetrné k přírodě, protože pocházejí z recyklovaných plastů. Ploty z recyklátu se vyrábějí v tmavších odstínech (hnědá, zelená, šedá, černá), kterými lze překrýt barvy recyklovaných plastů.

Zvláštním typem plastového plotu je také plastové pletivo či dekorační a okrasné pletivo. Stejně jako u plastových plotů i tady platí, že plastové pletivo vydrží dlouhé roky v neměnném stavu. Plastové ploty nekorodují, nenasáknou vodu, nehnijí a nemusíte je impregnovat ani se o ně nijak starat. Pokud přesto preferujete přírodní materiály, podívejte se na dřevěné ploty. Jestli je pro vás prioritou maximální soukromí, zajímejte se o betonové ploty.

Autor: Viola Kratochvílová

Vyberte si pěknéplastové ploty – spolupracujte s odborníky naploty a oplocení!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies