Odnaučte svého psa štěkat!

Štěkání je přirozený způsob vyjadřování psa. Nemůžeme se tedy divit, že náš psí mazlíček štěká když nás ochraňuje a nebo když projevuje radost. V dnešním článku Vám poradíme, jak odnaučit psa štěkat při nevhodných příležitostech.

Pes na trávě

Bezdůvodný štěkot může obtěžovat nejen Vás, ale i Vaše sousedy!

Štěkot ke psům zkrátka patří... Je ovšem důležité rozpoznat, kdy se jedná o štěkot opodstatněný (projev radosti, ochrana teritoria, hrozící nebezpečí, atd.) a nebo o štěkot neopodstatněný (bezdůvodné vytrvalé hlasité štěkání). U neopodstatnělého štěkotu se jedná o zlozvyk, který je potřeba psa odnaučit. Zejména pokud bydlíte v bytě, může být psí štěkot hlavním důvodem hádek se sousedy.

Hračky a pamlsky

Klasickým uklidňovacím prostředkem jsou pamlsky a nebo oblíbené hračky psa. Ty jsou vhodné pro krátkodobé uklidnění, protože pes si na ně velmi rychle zvykne (zejména na pamlsky) a pak se jich bude štěkotem neustále dožadovat.

Povel "Ticho!"

Pokud pes neustále a bezdůvodně štěká, důrazně jej umlčte povelem "Ticho!". K uklidnění psa použijte vždy stejný povel, pes by jinak mohl být různými povely zmatený. Vhodné je psovi po vyřknutí povelu sevřít na několik minut tlamu prsty.

Sprejový antištěkací obojek

Další možností, jak odnaučit psa štěkat (zejména pokud pes štěká „z nudy"), je za pomoci sprejového antištěkacího obojku. V obojku je zabudovaný mikrofon, který snímá zvuk. Jakmile pes zaštěká, dostane slabou vodní spršku. Ve většině případů se pes odnaučí díky obojku neopodstatněně štěkat.

Obojky napuštěné psími uklidňujícími feromony

Kromě sprejových antištěkacích obojků můžete k převýchově psa použít obojky napuštěné psími uklidňujícími feromony (ty jsou k dostání i ve formě odpařovačů do zásuvky nebo sprejů). Feromony vylučují kojící fenky z mléčné žlázy, u štěňat i dospělých psů vyvolávají pocit klidu a bezpeční. Cena obojku se pohybuje od 300 korun nahoru.

Jakým způsobem jste odnaučili Vy svého psa štěkat? Diskutujte pod článkem!

Štěňata - výcvik štěněte

Vývoj štěněte v jednotlivých fázích

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

Pes s PP, nebo bez PP?

Prodám - koupím psa

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies