Obezita u psů

Obezita je soustavné překrmování při nedostatečném pohybu psa. Postižený pes se nerad pohybuje a snadno se unaví. Jak obezitu u psa řešit? Je vhodné donutit pejska držet dietu? Více se dozvíte v článku.

Buldok

Čím je způsobena psí obezita?

Obezita u psů může mít hned více důvodů. Buď má pes nadbytek potravy a nedostatek sportovního vyžití, což je nejčastější příčinou. Další příčinou může také být psí věk, tak jako lidé, i pejsci ve staří mírně přibírají na váze, protože se jim zpomaluje metabolismus. Obezitu u psů mohou mít za následek také různé nemoci u psů.

Psí dieta – jak na to?

Rozhodneme-li se snížit váhu u našeho psa, s jeho programem na hubnutí můžeme začít rychle a snadno. U diety postačí snížit příjem jeho kalorií zhruba o 25% oproti jeho průměrné denní dávce a tímto množstvím krmit psa zhruba po dobu 2 týdnů. Po 2 až 3 týdnech je potřebné pravidelně kontrolovat hmotnost psa a postupně dále mírně snižovat objem průměrné denní stravy tak, abychom dosáhli úbytku na váze přibližně o 1% týdně.

Vhodné krmivo u psí diety

Má-li váš pes nadváhu vyšší než 15 procent, může vám zvěrolékař doporučit speciální dietní krmivo. Při veterinárních klinikách jsou k dostání také speciální klinické diety určené pro nemocné psy. Patří sem např. diety při špatné funkci slinivky, jater, ledvin, srdce, při cukrovce, pro psy s alergickými problémy, pro psy v rekonvalescenci a mnohé další. Strava psa je speciálně upravena, aby vyhovovala jeho potřebám a správné činnosti jeho organismu.

Rubrika: Zdraví zvířat

I u pejska se může objevit tolik známá chřipka

Zimní péče o psí tlapky

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies