Nepečené moučníky

Přiznejme si, že je máme rádi. Jsou rychlé, ne moc pracné a většinou skvěle chutnají. Odpadá patlání se s těstem a napínavé čekání před troubou, jestli se moučník připeče, nebo ne. Na těch nepečených se nedá nic zkazit. Tedy skoro nic… Ale máte-li po ruce osvědčené recepty, jako třeba ty naše, stanou se z vás královny (a králové) dezertů!

Nepečené moučníky

BeBe dezert pro začátečníky

3 balíčky jemných BeBe sušenek

1 litr mléka

2 balíčky vanilkového pudinku

2 lžíce cukru

Sušenkami vyložíme plech. Povrch navlhčíme několika lžícemi mléka. Připravíme pudink s cukrem a ještě teplý rovnoměrně naneseme na sušenky. Na to znovu vrstvu sušenek + pudink. Končíme vrstvou sušenek. Necháme 24 hodin uležet v chladu.

Tip: Můžeme sáhnout po kakaových sušenkách nebo kakaovém pudinku. Místo mléka lze sušenky pokapat i rumem. A konečně povrch moučníku lze polít nebo pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Čoko hrudky – bleskovka

1 čokoláda na vaření

1 lžíce másla nebo smetany ke šlehání

Hrnek cornflakes

Čokoládu rozpustíme s máslem nebo smetanou. Nalejeme na cornflakes a tvarujeme hrudky, které klademe na pečící papír nebo alobal. Dáme na minimálně na dvě hodiny ztuhnout.

Dort s pudinkem a jahodami

125 g sucharů nebo BeBe sušenek

75 g másla

2 balíčky vanilkového pudinku

1 litr ovocné šťávy (třeba z kompotu)

Jahody

Jahodový sirup

Suchary (sušenky) rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem. Přidáme máslo a vypracujeme těsto, které rozprostřeme do kulaté rozpínací formy. Ze šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink a nalijeme ho na vrstvu sušenek do formy. Když pudink trochu ztuhne, narovnáme na něj jahody. Výsledné dílo dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním lehce polijeme jahodovým sirupem.

Tiramisu

2 balíčky piškotů

200 g moučkového cukru

3 zakysané smetany

3 krabičky pomazánkového másla

1 hrnek studené instantní kávy

2 lžíce rumu

Kakao

Smetanu, máslo a cukr ušleháme do pěny. Formu na dort vyložíme jedním balíčkem piškotů pokapaných kávou a rumem. Na piškoty rozetřeme polovinu ušlehané hmoty a navrch znovu přijdou piškoty pokapané kávou a rumem. Na ně navrstvíme zbytek hmoty a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

Tip: Chcete-li moučník odlehčit, zkuste místo pomazánkového másla sýr typu Lučina nebo žervé, místo smetany lze použít jogurt. Možná je i kombinace netučného tvarohu, Lučiny (žervé), jogurtu a zakysané smetany light.

Domácí truffes

150g másla

150g moučkového cukru

400g čokolády na vaření

3 lžíce kakaa

1 lžíce rumu

Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a rum, směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem. Dáme aspoň na dvě hodiny do lednice.

Tip: Cukr lze vynechat.

Ovocné košíčky - sladký moučník nejen pro děti

Recepty na rychlé dezerty z lístkového těsta

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies