BeBe dezert pro začátečníky
3 balíčky jemných BeBe sušenek
1 litr mléka
2 balíčky vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
Sušenkami vyložíme plech. Povrch navlhčíme několika lžícemi mléka. Připravíme pudink s cukrem a ještě teplý rovnoměrně naneseme na sušenky. Na to znovu vrstvu sušenek + pudink. Končíme vrstvou sušenek. Necháme 24 hodin uležet v chladu.
Tip: Můžeme sáhnout po kakaových sušenkách nebo kakaovém pudinku. Místo mléka lze sušenky pokapat i rumem. A konečně povrch moučníku lze polít nebo pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Čoko hrudky – bleskovka
1 čokoláda na vaření
1 lžíce másla nebo smetany ke šlehání
Hrnek cornflakes
Čokoládu rozpustíme s máslem nebo smetanou. Nalejeme na cornflakes a tvarujeme hrudky, které klademe na pečící papír nebo alobal. Dáme na minimálně na dvě hodiny ztuhnout.
Dort s pudinkem a jahodami
125 g sucharů nebo BeBe sušenek
75 g másla
2 balíčky vanilkového pudinku
1 litr ovocné šťávy (třeba z kompotu)
Jahody
Jahodový sirup
Suchary (sušenky) rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem. Přidáme máslo a vypracujeme těsto, které rozprostřeme do kulaté rozpínací formy. Ze šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink a nalijeme ho na vrstvu sušenek do formy. Když pudink trochu ztuhne, narovnáme na něj jahody. Výsledné dílo dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním lehce polijeme jahodovým sirupem.
Tiramisu
2 balíčky piškotů
200 g moučkového cukru
3 zakysané smetany
3 krabičky pomazánkového másla
1 hrnek studené instantní kávy
2 lžíce rumu
Kakao
Smetanu, máslo a cukr ušleháme do pěny. Formu na dort vyložíme jedním balíčkem piškotů pokapaných kávou a rumem. Na piškoty rozetřeme polovinu ušlehané hmoty a navrch znovu přijdou piškoty pokapané kávou a rumem. Na ně navrstvíme zbytek hmoty a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.
Tip: Chcete-li moučník odlehčit, zkuste místo pomazánkového másla sýr typu Lučina nebo žervé, místo smetany lze použít jogurt. Možná je i kombinace netučného tvarohu, Lučiny (žervé), jogurtu a zakysané smetany light.
Domácí truffes
150g másla
150g moučkového cukru
400g čokolády na vaření
3 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a rum, směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem. Dáme aspoň na dvě hodiny do lednice.
Tip: Cukr lze vynechat.
Diskuze