Recepty na rychlé dezerty z lístkového těsta

Je velikou výhodou, že se dostane koupit v našich obchodech lístkové těsto, jehož příprava doma je dost náročná. Lze z něj během chvilky vykouzlit perfektní pochoutku. A nemusí být jen sladká.

Šátečky s jablky

Recept na schované banány ( pro 4 osoby)

1 balíček lístkového těsta, 4 banány, 2 pol. lžíce čokoládových hoblin, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořicového cukru, hrst ořechů, vajíčko, na ozdobu čokoládová poleva a šlehačka.

Schované banány - jak na to?

Na moukou posypaném vále rozválíme rozmražené lístkové těsto na plát tenký asi 3 mm. Vyválený plát posypeme sekanými ořechy, skořicovým cukrem a čokoládovými hoblinkami. Válečkem na nudle vše lehce zatlačíme do těsta, které nakrájíme na proužky široké asi 5 centimetrů. Banány oloupeme a každý z nich omotáme proužky těsta.

 

Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut. Hotové banány uložíme na talířky, necháme vychladnout a zdobíme ušlehanou šlehačkou a sypeme čokoládovými hoblinkami.

Recept na šátečky s jablky (pro 4 osoby)

1 lístkové těsto, 6 kusů jablek, piškotové drobečky, mletá skořice, rozinky, ořechy, 1 vejce, kousek másla.

Šátečky s jablky - jak na to?

Lístkové těsto necháme rozmrazit a na moukou posypaném vále vyválíme na 3 mm široký plát. Nakrájíme na 16 ks čtverců a každý z nich posypeme piškotovými drobečky. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na větším struhadle. S úspěchem můžeme použít i jablka, která jsme si v létě nastrouhali a sterilovali.

 

V míse je promícháme s mletou skořicí, sekanými ořechy a předem namočenými rozinkami a směs rozdělíme na všechny nakrájené čtverce. Na povrch dáme malý plátek másla, rohy přeložíme do šátečku a dobře je stiskneme.

 

Rozložíme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C, až nám pěkně zezlátnou. Vychlazené je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies