Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Mrkvánky s náplní

Malé čtverečky plněné náplní buďte z povidel, čokolády nebo tvarohu. Pečené vánoční cukroví, které svým vzhledem připomíná malé šátečky. Obalujeme ve směsi z moučkového a vanilkového cukru.
Mrkev

Co budeme potřebovat k přípravě mrkvánků

  • 200 gramů strouhané mrkve
  • 200 gramů másla
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • špetku soli
  • náplň: švestková povidla, nuttela, čokoláda na vaření nebo tvaroh
  • na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem

Postup přípravy mrkvánků

Strouhanou mrkev, máslo a mouku promíchané s kypřícím práškem a solí vypracujeme v těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný přibližně 3 milimetry a rádýlkem nebo nožem vykrajujeme čtverečky 5 centimetrů velké.

Do středu každého čtverečku dáme lžičku náplně. Dva protilehlé rohy spojíme v šáteček a přitlačíme. Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut. Ještě teplé mrkvánky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovou příchutí.

Dáváte přednost vánočnímu cukroví s náplní?

Mocca oválky s kávovým krémem
Vosí úly sladkou delikatesou
Plněné banánové kostky
Linecké košíčky s náplní
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.