Módní psí plemena

I když se to nezdá, tak i psí plemena podléhají trendům. Plemena, která byly v „módě“ před dvaceti lety - například foxteriéři, pudlové, jezevčíci nebo kokršpanělé, už nejsou tak oblíbená. Do popředí se dostávají zejména taková plemena, které chovají známé osobnosti a nebo plemena, které se často objevují ve filmech.

Zlatý retrívr

Labrador a zlatý retrívr

Tyto psí plemena jsou v „módě" již od přelomu tisíciletí. Jsou oblíbení nejen pro svůj vzhled, ale také povahové vlastnosti. Retrívři a labradoři jsou velmi inteligentní, sportovně i společensky založení. Zlatého retrívra si oblíbili například Karel Gott nebo Ivana Jirešová, labradorského retrívra zase Orlando Bloom, Drew Barrymore, Minnie Driver, Ben Affleck, Oprah Winfrey, Jennifer Garner  nebo Eva Aichmajerová.

Portugalský vodní pes

Dalším oblíbeným psím plemenem je portugalský vodní pes, kterého proslavila rodina Baracka Obamy. Je to velmi živé a energické plemeno, které uvítá jakoukoliv činnost a zábavu. Plemeno je vhodné pro sportovně založené, důsledné a také zkušené psí chovatele. Výhodou je, že tento pes bývá velmi dobře snášen i alergiky.

Portugalský vodní pes - Obamův mazlíček

Čivava

Miniaturní psí plemeno, kterým je čivava, proslavila zejména rebelka Paris Hilton. Mezi chovately tohoto plemene se mimo jiné řadí i Hana Mašlíková, Britney Spears, Adrien Brody, Scarlett Johansen či Hilary Duff. Čivavy jsou svéhlavé, inteligentní, odvážné, citlivé a hravé psí plemeno, které velmi přilne ke svému pánovi.

Čivava - Chihuahua

Yorkhirský teriér

Yorkshirský teriér je malé psí plemeno, které svou povahou, velikostí i nenáročností na péči je vhodným plemenem pro všechny. Výhodou je, že struktura jeho srsti je podobná lidským vlasům a nelíná. Plemeno si oblíbili například Ilona Czáková, Miley Cyrus nebo Veronika Nová.

Jokšírský teriér

Jack Russell teriér

Dalším, v poslední době oblíbeným psím plemenem, je Jack Russell teriér. Plemeno je přizpůsobivé k životu v domácích podmínkách, je také dobrý lovec, odvážný krysař, vhodný pro hlídací službu.Vlastní jej například Helena Zeťová, Marta Jandová, Kateřina Sokolová nebo Dara Dolins.

Jack Russelův Teriér

Další oblíbená psí plemena

Mezi další, oblíbená psí plemena patří například čínští chocholatí psi, maltézští psíci, naháči, bulteriéři, němečtí ovčáci, faraónští psi, francouzští buldočci, kavalír king charles španělové, rhodéští ridgebackové nebo pražští krysaříci.

Deset nejoblíbenějších psích plemen

5 nejoblíbenějších psích plemen podle povahy

Oblíbení domácí mazlíčci - TOP 5

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies