Krémšnit - potřebné ingredience
- 1 listové těsto
- 2 pudinkové prášky (čokoládové nebo vanilkové)
- 750 mililitrů mléka
- 3 - 4 polévkové lžíce cukru
- cukr na posypání
- šlehačka
- ovoce na dozdobení
Jak postupovat při přípravě pudinkové vášně s názvem krémšnit
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Oba díly vyválíme (přibližně na pláty o síle 0,5 cm) na vále jemně posypaném moukou. Vidličkou těsto místy propícháme a pečeme jednotlivě v předehřáté troubě při 200°C.
Prozatím co pečeme listové těsto v troubě, připravíme si pudinkovou náplň. Jakmile je listové těsto upečené a pudinková náplň připravená, můžeme začít s plněním. 1. plát položíme na plech a na něj rozetřeme hustý pudinkový krém a nakonec přiložíme 2. plát. Dezert necháme chvíli ztuhnout a poté nakrajíme přibližně na 9 dílů. Krémšnit před podáváním dozdobíme šlehačkou a kousky ovoce.
Pudinková náplň:
Mléko nalijeme do hrnce a uvedeme do varu. Poté do mléka přidáme pudinkové prášky (nejlépe rozšlehané ve zbytku mléka) a 3 až 4 lžíce cukru. Jakmile začne pudink houstnout, tak jej ještě chvíli povaříme a poté sundáme ze sporáku. Pudink by měl být poměrně hustý. Tip: Z pudinku můžeme také pomocí másla, které postupně z pudinkem šleháme pomocí mixeru, vytvořit jemný šlehaný pudinkový krém.
Diskuze