Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Recept na domácí koblížky

Polohrubá mouka, moučkový cukr, mléko, droždí a vanilkový cukr patří mezi základní ingredience při výrobě domácích koblížků. Nejdůležitější je nechat těsto dobře vykynout. Postup a tipy na další recepty v článku.

Vánoční cukroví

Co budeme potřebovat k přípravě koblížků

  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 70 gramů másla
  • 2-3 polévkové lžíce rumu
  • 3 žloutky
  • 1/4 litru mléka
  • 70 gramů droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • ovocnou zavařeninu
  • olej na smažení

Koblížky – postup přípravy

Droždí rozdrobíme do menší nádoby, přidáme trochu mouky, cukru, mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Žloutky utřeme s máslem, práškovým i vanilkovým cukrem a rumem. Přidáme mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme těsto. Slabě poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout. Když je těsto vykynuté, rozválíme ho na pomoučeném vále (přibližně na plát asi kolem 1 centimetr hrubý) a formičkou vykrájíme kolečka. Každé kolečko ve středu propíchneme prstem nebo menším kulatým vykrajovátkem. Poté kolečka necháme ještě na vále přikryté utěrkou vykynout.

V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a po obou stranách smažíme do zlatohnědé barvy. Po vyjmutí z oleje necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku. Koblížky můžete naplnit libovolnou ovocnou zavařeninou a nakonec je polít polevou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.