Jablko 3 x jinak

Jablko patří k ovoci, na kterém si kdykoliv rádi pochutnáme. Chutná ale nejen čerstvé, ale může být také základem mnoha receptů. Pro příklad se nechte inspirovat recepty.
Jablkový pokrm

Jablko 3 x jinak

Jablko u nás patří k nejčastěji konzumovanému ovoci. Pochutnat si můžeme nejen na čerstvém nakrájeném jablku, ale jde vytvořit i další chutné recepty.

Jablečné želé s mátou

Jablka s drůbeží nádivkou

Co budeme potřebovat:

8 větších červených jablek, citron, 2 plátky uvařených kuřecích prsou, 1 dl ochucené majonézy, 100 g strouhaného sýra Niva, červená cibule, sůl, mletý bílý pepř, petrželová nať

Postup

Z jablek odřízneme vrchní část, odstraníme jádřince a vnitřek vydlabeme. Do hrnce vložíme jablka i jejich odřezané části, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a tři deci vody. Krátce povaříme, vyndáme a propláchneme studenou vodou. Maso nakrájíme na drobné kostky, přidáme majonézu, sýr, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, koření, posekané zbytky jablek, nať a promícháme. Touto směsí naplníme vnitřky jablek a přikryjeme vrchní částí. Necháme asi hodinu odležet na chladném místě.

Nadýchaná jablka

Co budeme potřebovat

4 větší jablka, citron, 150 g krupicového cukru, 0,5 dl rumu, 3 bílky, skořice, mletý hřebíček, 50 g mletých vlašských ořechů, 20 g másla, 2 lžíce hrubého krystalového cukru

Postup

Jablka překrojíme na poloviny, odstraníme jádřince, lžičkou vydlabeme dužinu a celý vnitřek potřeme citrónovou šťávou. Dužninu vložíme do hrnce, podlijeme dvěma lžícemi vody a při mírné teplotě dusíme asi deset minut. Potom přidáme cukr a rum a ještě několik minut dusíme. Necháme vychladnout a nakonec zlehka vmícháme skořici, hřebíček, ořechy a tuhý sníh z bílků. Jablka naplníme vzniklou směsí, posypeme cukrem, vložíme do vymazaného pekáče a v troubě vyhřáté na sto padesát stupňů zapékáme asi deset minut.

Alsaský jablkový salát

Co budeme potřebovat

2 sladkokyselá jablka, 100 g celeru, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce suchého bílého vína, 6 lžic olivového oleje, 400 g brambor uvařených ve slupce, 100 g žampionů, 100 g sterilizované červené řepy ve sladkokyselém nálevu, 100 g šunky, 100 g točené klobásy, sůl, pepř, petrželová nať

Postup

Umytá, neoloupaná jablka překrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Celer očistíme a nahrubo nastrouháme. V míse rozmícháme ocet, víno a olej, vložíme jablka a celer a promícháme. Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, řepu na kolečka, šunku a klobásu na drobné kostky. Přidáme k jablkům, osolíme, okořeníme, posypeme posekanou natí a zlehka promícháme. Salát podáváme chlazený.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies