Jablečné želé s mátou
Chcete vyzkoušet nějakou kulinářskou specialitu? Zkuste například jablečné želé s mátou. Příprava této speciality není složitá a zaručeně vám bude chutnat.
Co budeme potřebovat k přípravě jablečného želé s mátou
60 gramů čerstvé máty, 250 mililitrů jablečného vína, šťávu z 1 citrónu, 500 gramů kyselých jablek, 1 kilogram želírovacího cukru, 500 mililitrů vody.
Postup přípravy
Čerstvé mátové listy opláchneme vodou, a poté zalijeme 500 mililitry vroucí vody, přikryjeme a necháme stát přibližně 30 minut. Mátu scedíme a její výluh ochutíme jablečným vínem a citrónovou šťávou. Poté přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka a želírovací cukr.
Želé prudce vaříme 5 minut. Horké želé plníme do předem připravených a umytých sklenic. Sklenice dobře uzavřeme a jablečné želé s mátou necháme vychladnout.
Diskuze