Dokonalá ložnice

Ložnice je místem vašeho odpočinku, nabíráte tady síly do dalšího dne. Postarejte se o to, aby váš odpočinek byl dokonalý a ať se ve své ložnici cítíte jako v bavlnce. Dáme vám pár tipů jak na to.

Ložnice

Místo relaxace

Ložnice by měla být úplně jiná, než ostatní pokoje v bytě, vždyť je místem relaxace. Jde o velice intimní pokoj, ani návštěvy by tady neměly co dělat. Ani vy byste neměli mít potřebu chlubit se vybavením ložnice, ta je pouze vaší záležitostí. Nejde o to, aby se vybavení ložnice řídilo posledními módními trendy, ale o to abyste se v ložnici cítili uvolněně. Zkrátka ve svém.

Barevné tóny ložnice

Často se říká, že ložnici by měly ovládnout barvy uklidňující, modrá, zelená, pastelová a podobné odstíny. Dejte si barvu do ložnice, která vám vyhovuje. Záleží na vašem temperamentu, povaze, ale třeba i pracovní náplni. Klidně mohou mít stěny ložnice rudou nebo žlutou barvu. Pokud je váš temperament divoký a vaše povolání náročné, možná bude vhodnější zvolit barvu uklidňující. V opačném případě si můžete dopřát divočinu.

Televize do ložnice nepatří

Proč cpát televizi do ložnice, vždyť i tak nás obklopuje na každém kroku. V obývacím pokoji je samozřejmostí, často bývá i v kuchyni, o dětských pokojích nemluvě. Odborníci tvrdí, že televize v ložnici je příčinou vážných poruch spánku. Televize prý způsobí to, že mozek se nepřepne do režimu spánku, protože neustále dostává podněty, které se se spánkem sloučit nedají.

Co textilie?

Na textil v ložnici nezapomínejte. Vyberte si například velice příjemné hedvábí. Pořiďte si také přehozy na postel, ochrání ložní prádlo a poslouží ke krátkodobé relaxaci kdykoli během dne. Polštářky také nejsou k zahození.

Snídaně do postele

Proč ne, taková víkendová snídaně do postele se může stát pěkným pravidlem. Ač s tím všichni nesouhlasí, jídlo do postele patří. Pořiďte si postelový servírovací podnos, můžete jej položit přes nohy a užívat si výbornou snídani v naprostém komfortu. Jeden problém může nastat. Kdo snídani přichystá?

Přírodní materiál

Rozhodně se snažte v ložnici zachovat přírodní prvky, co se týče textilu i nábytku. Kovy jsou v módě, ale zvolte raději dřevo. A povlečení? Čtěte složení, dnes jsou na trhu produkty z polystyrenové směsi, které s přírodou nemají nic společného. Bavlna, hedvábí a len jsou tou správnou volbou.

Role osvětlení

Možná si řeknete, že když se v ložnici spí, nebude osvětlení tak důležité. Opak je pravdou. Světlo v ložnici hraje velkou roli. Patříte mezi čtenáře? Pak mi jistě dáte zapravdu. Volte světlo, které se dá nastavit, nasměrovat, aby nerušilo partnera. Pokud jde o centrální osvětlení, nebojte se zvolit extravagantní tvary. Třešinkou na dortu mohou být vypínače se stmívačem.

Koberec ano?

Nepatříte-li mezi alergiky určitě si koberec do ložnice dejte. Po ránu je určitě příjemnější šlápnout na měkký, teplý koberec, než na studenou podlahu. Koberce tlumí hluk a díky svému dekoru ložnici zútulní.

Největší chyby při zařizování bytu

Nábytek -postele a jejich typy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies