Čokoládové hrudky

Již z názvu je jasné, co bude ingrediencí kromě cukru, másla, mléka a oříšků. Kakao nebo strouhaná čokoláda dodá hrudkám barvu i typickou chuť. Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky nebo hrudky a zdobíme.
Mandlové hrudky

Co budeme potřebovat k přípravě čokoládových hrudek?

  • 100 gramů moučkové cukru
  • 100 gramů másla
  • 1,5 lžíce kakaa nebo nastrouhané čokolády
  • 1 lžíci škrobové moučky
  • 1,5 lžíce plnotučného mléka
  • 50 gramů nadrobno pokrájených vlašských ořechů nebo mandlí

Čokoládové hrudky – postup 

Máslo, moučkový cukr, mléko a kakao (nebo čokoládu) mícháme a ohříváme v hrnci za stálého míchání, ale nepřivedeme k varu. Poté sejmeme hrnec ze sporáku, a do této směsi přidáme škrobovou moučku. Mícháme do vychladnutí a zhoustnutí. Nakonec přimícháme ořechy.

Lžičkou vykrajujeme hrudky, které necháme ztuhnout na pergamenovém papíru. Hrudky můžete ozdobit barevným zdobením.

Kokosová varianta >>

Rumová varianta >>

Uvítáme i vaše recepty na vánoční cukroví - pečené, nepečené, tradiční i netradiční druhy - více informací ZDE

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2021 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies