Bazény - v čem se koupat?

Na trhu je celá řada bazénů. Je třeba zvážit typ bazénu, umístění, možnosti údržby, finanční stránku. Z čeho můžeme vybírat? Jaké druhy bazénů se hodí do exteriéru a jaké do interiéru?

Bazén-venkovní

Bazény – co nám nabízejí

Bazény používáme pro aktivní odpočinek, zábavu, sportovní vyžití, osvěžení. Bazény jsou určeny jak do exteriérů, tak do interiérů zahrad, rekreačních středisek, lázní, plováren, hotelů apod. 

Bazény – čemu dát přednost?

Plastové bazény

Plastové bazény se vyrábí jako kompaktní celoplastová nádrž metodou extruderového a horkovzdušného svařování. Nabídka bazénů zahrnuje nejrůznější velikosti a hloubky. Mezi nejoblíbenějšími tvary patří: ovál, obdélník se zaoblenými rohy, ledvinka nebo kruh. U plastových bazénů je typická trvanlivost použitých materiálů a možnost libovolného tvaru a příslušenství. Nejvhodnější forma instalace je zapuštění do země. Tyto bazény jsou velmi oblíbené pro svou přijatelnou cenu. A radost znásobíte tím správným výběrem auta, na které si možná ani nebudete muset půjčit... 

Betonové bazény

Pro beton je charakteristická pevnost, pružnost, trvanlivost, odolnost proti agresivním vlivům vody. Beton ve spojení s kvalitně provedenými hydroizolacemi a keramickými obklady patří ve výstavbě bazénů mezi nejpoužívanější stavební materiály. Betonové bazény jsou nejideálnější do interiérů budov. Beton představuje neomezené možnosti – můžete se vymýšlet sklon dna, tvar, hloubka i případné vodní atrakce. Pokud je bazén správně proveden, má téměř neomezenou životnost.

Samonosné bazény (nadzemní)

Samonosné nadzemní bazény jsou vyrobeny z dvojitého PVC pláště, ve kterém jsou zavařeny pomocné silonové výztuhy. Bazény jsou vyráběny o průměrech od dvou do pěti metrů (hloubka dosahuje od 0,7 m do 1,2 m). Po napuštění vody se můžete začít koupat. Bazén je také možné ponechat na zahradě celoročně, bez obav z možného poškození. Hlavní výhodou je nenáročná instalace, dlouhá životnost a příznivé ceny.

 

Bazény - vnitřní a venkovní

Dáte-li přednost umístění bazénu do exteriéru, nebo interiéru – záleží na vašich možnostech nejen finančních, ale také prostorových. Vnitřní bazény mohou být využívány celoročně, venkovní bazény umožňují jen sezónní vyžití (rozhodující význam má také zastření bazénu). Ideální je, když interiérový bazén umožňuje možnost otevření pomocí proskleného kompletu. Před pořízením bazénu je vhodné konzultovat s odbornou firmou vaše možnosti, výběr bazénu a jeho umístění.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies