Zvíře z útulku – výhody a rizika

Možností, jak si pořídit domácího mazlíčka je hned několik. Ať už chcete psa či kočku, zkuste navštívit zvířecí útulek ve Vašem městě. Zvířata dovedou být za nový domov velmi vděčná. Navíc Vás může hřát na srdci pocit, že jste pomohli opuštěnému, bezbrannému zvířeti a zajistili mu tak nové a lepší zítřky.

Kočka a pes

Pes z útulku - výhody a rizika

Psů s různými osudy je v útulcích velmi mnoho. Někteří jsou v útulku již od štěněte, jiní zde skončili vinou bezohledného chování jejich původního majitele nebo se zkrátka zatoulali. Ať tak či tak, pořídit psa z útulku má své výhody. Staršího psa ve většině případech již nemusíte učit základní povely, aby doma nedělal loužičky a nebo neprováděl další psí neplechy. Ovšem i pořízení psa z útulku může mít své nevýhody.

Psa z útulku si raději nepořizujte v případě, že máte malé děti (výjimkou jsou samozřejmě štěňata). Starší psi se mohou vlivem špatných zkušeností nebo ze strachu chovat agresivně nebo nepředvídatelně. Pokud se tedy rozhodnete pro staršího psa, je potřeba postupovat opatrně a hlavně trpělivě (pes se může bát různých situací, věcí, osob, gest apod.). Při výběru volte raději takovou velikost psa, kterou jste schopni zvládnout.

Kočka z útulku - výhody a rizika

Pokud chcete kočku jako společníka a netoužíte po čistokrevném plemeni, je návštěva útulku dobrou volbou. Útulky jsou plné koťat i starších koček, které Vám budou za nový domov a péči vděčné. Doporučujeme zvíře nechat vykastrovat, předejdete tak nechtěnému početí a následným starostem s umístěním koťat.

Nezapomeňte také na to, že starší kočka, která je zvyklá žít venku, si bude těžko zvykat na život v bytě. Domácí kočky si zase těžko zvykají na zahradu.

Máte psa a nebo kočku z útulku? Pokud ano, podělte se s ostatními čtenáři magazínu Chovatelka.cz o své zkušenosti. Diskutovat můžete pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies