Zálesácký závitek se žampióny
800 g vykostěné srnčí kýty, 150 g žampionů, 50 g anglické slaniny, 2 vejce, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, olej, kapary , bobkový list, pepř, sůl, petrželka
Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na másle necháme zesklovatět 1 menší, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky žampionů a necháme chvilku podusit. Zalijeme vejci. Po chvilce směs osolíme, přimícháme kapary a jemně nasekanou petrželku. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny a přelijeme připravenou směsí.
Plátky smotáme, pojistíme párátkem a na pánvi s trochou oleje a zesklovatělou další 1 menší nadrobno nakrájenou cibulkou závitky ze všech stran opečeme. Jakmile jsou závitky ze všech stran opečené, nalijeme do pánve trochu čisté vody, přidáme bobkový list a pod pokličkou necháme chvíli podusit, dokud závitky nezměknout. Nakonec závitky z pánve vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme trochou mouky.
Bažantí špíz
1 kg bažantího masa, 100 g šunky, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sůl, grilovaní koření, olej, česnek
Bažantí maso nakrájíme na plátky, potřeme olejem, česnekem a posypeme jemně grilovacím kořením. Necháme 24 hodin v lednici odležet. Po 24 hodinách plátky masa lehce osolíme, poklademe plátky šunky, okurky a slaniny. Smotáme do závitků, které napichujeme na grilovací jehlu střídavě s kolečky cibule. Grilujeme na grilu a nebo v troubě cca 15 minut.
Lovecká polévka
1 kg masa ze zvěřiny, 100 g uzeného masa, 50 g slaniny, 30 g sádla, 200 ml bílého vína, 2 cibule, máslo, mouka, sůl, pepř, petrželka
Maso ze zvěřiny, uzené maso a slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno. Vše mírně osmahneme na másle, osolíme, opepříme a zalijeme 2 litry vody. Vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny. Ke konci vaření polévku zahustíme jíškou, přilijeme bílé víno a necháme přejít varem.
Diskuze