Zvěřinové hody – 3.díl

Připravili jsme pro Vás závitky z divočáka na pivě se zelím, jelení steak se šunkou a žampióny a také výborný srnčí hřbet pečený na bílém víně. Přejeme předem Dobrou chuť.

Zvěřina na talíři

Závitky z divočáka na pivě se zelím

200 g kančího masa, 200 g anglické slaniny, 500 g kysaného zelí, 250 ml zakysané smetany, 500 ml světlého piva, 100 g másla, 100 g sádla, 8 listů zelí, cibule, mrkev, petržel, půl celeru, 5 stroužků česneku, celý pepř, divoké koření, sůl

Ve větší pánvi si rozpustíme sádlo a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou mrkev, celer, petržel cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené kančí maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy zelí spaříme a jemně naklepeme. Do listů dáme masovou směs z pánve a smaženou anglickou slaninu, zavineme a vložíme na tuk z orestované slaniny, který jsme předem přelili do menšího pekáčku. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Závitky z divočáka dusíme v troubě do měkka. Nakonec závitky z pekáče vyjmeme a výpek jemně zahustíme moukou. Ihned podáváme.

Jelení steak se šunkou a žampióny

500 g jelení kýty, 100 g žampiónů, 100 ml červeného vína, 50 g šunky, 50 g sádla, hovězí vývar, petrželová nať, mletý pepř, sůl, pažitka

Jelení maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme mletým černým pepřem a v rozpáleném sádle opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a následně ve stejném tuku opečeme nakrájenou šunku, očištěné a nakrájené žampióny. Necháme chvíli podusit. Přidáme nasekanou petrželovou nať a pažitku, zalijeme červeným vínem, hovězím vývarem a opět chvíli podusíme. Po chvíli vložíme do směsi opečené jelení maso a vše společně dusíme do té doby, než maso změkne. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Srnčí hřbet pečený na bílém víně

1 kg srnčího hřbetu, 100 g anglické slaniny, 200 ml bílého vína, 100 g sádla, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín

Srnčí hřbet nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. Na pekáči rozpustíme sádlo a vložíme první plátek srnčího masa, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Poté položíme druhý plátek masa, opět zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a přitlačíme. Tak postupujeme, dokud nebude pekáč plný. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Přiklopíme pekáč pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme ve vlastní šťávě, občas přilijeme trochu bílého vína. Když je maso měkké, pokličku sundáme a necháme maso zčervenat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies