Zvěřinové hody – 2.díl

Připravte si výborné jelení roštěnky, maďarský guláš z divočáka a nebo zajíce pečeného na černo. Poradíme Vám, jak na to!

Maďarský guláš

Jelení roštěnky

1 kg masa z jelena, 100 g slaniny, 120 g másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, pepř, kmín, sůl, 2 lžíce mouky.

Jelení maso nakrájené na tenčí plátky necháme alespoň hodinu odležet potřené máslem. Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a poklademe slaninou v tenkých plátcích. V hrnci si na troše oleje osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme jelení maso, posypeme kmínem a trochou na jemné kostičky nakrájené cibule. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme, podléváme mírně vodou. Jakmile bude maso měkké, tak jej z hrnce vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody. Krátce povaříme a poté ihned podáváme.

Maďarský guláš z divočáka

1,5 kg masa z divočáka, 250 g slaniny, 5 červených paprik, 5 cibulí, 2 lžíce mouky, 5 rajčat,  stroužek česneku, 1 lžička sladké  papriky, sůl, kmín

Maso a slaninu nakrájíme na drobnější kostky. Slaninu částečně osmahneme na pánvi, přidáme maso z divočáka. Osmahlou směs posypeme mletou sladkou paprikou, kmínem a solí. Přidáme na jemné plátky nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou do měkka. Pravidelně doléváme do hrnce trochu vody. Asi tak v polovině vaření přidáme do hrnce na jemné kostičky nakrájenou papriku a rajčata promíchané s utřeným česnekem. Před koncem zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.

Zajíc pečený na „černo"

1 vykuchaný zajíc stažený z kůže, 1 velká cibule, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 1 a ½ lžičky soli, 50 g tuku a 60 g mouky, 3 až 4 čajové lžičky strouhaného perníku, hrst rozinek a nakrájených mandlí, citrónová kůra , citrónová šťáva

Zajíce omyjeme a rozdělíme na díly. Dáme vařit do slané vody, do které jsme přidali na plátky nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, tymián a bobkový list. Jakmile je maso měkké, tak jej z hrnce vyndáme a zbylou šťávu zahustíme tmavší jíškou, kterou jsme si připravili z 50 g másla a 60 g mouky. Přidáme hrst nastrouhaných rozinek, mandlí a nastrouhaný perník. Omáčku při vaření nepřiklápíme, protože řídne. Nakonec přidáme trochu nastrouhané citrónové kůry, osladíme cukrem a okyselíme citrónovou šťávou podle chuti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies