Zrenovujte si kuchyň za pár korun!

V kuchyni trávíme spoustu času a tak není divu, že se rychleji opotřebuje. Nemáte dostatek financí na rekonstrukci? Poradíme vám, jak ji dát novou tvář za pár kaček!

Kuchyň

Když potřebuje vylepšit kuchyňský nábytek

Jsou dvířka vaší kuchyňské linky oprýskaná, s vybledlou barvou či fleky? Dřevěná dvířka můžete ošetřit mořidlem – získají zašlý country vzhled, který je teď v bytové architektuře velmi moderní. Nebo oblepte skříňky omyvatelnou samolepící tapetou – jejich výběr na trhu je nepřeberný (včetně motivu dřeva). Také výměna starých úchytek za nové udělá hodně, úchytky by ale samozřejmě měly ladit s celkovým pojetím nábytku.

Co s umakartem?

Umakartové jádro je problémem většiny panelových bytů. Ne každý má prostředky na jeho zbourání a náhradu za tvárnice. Pokud není umakartové jádro zplesnivělé nebo zkroucené, můžete jej vylepšit nátěrem nebo využitím obkladových desek.

Koberec nebo plovoucí podlaha?

Každé hospodyňce se může stát, že jí při přípravě pokrmu upadne na zem kousek potraviny, máte-li doma navíc malé dítě, hrozba padajících věcí je o to vyšší. Proto je vhodnější plovoucí podlaha – výsledné fleky z ní jednoduše setřete. Také se lépe průběžně udržuje v čistotě – jak je známo, koberce jsou pohlcovači prachu. Pokud přesto chcete zůstat u měkčí varianty podlahové pokrývky, volte raději tmavé barvy. Pokud je vaše plovoučka místy oprýskaná, se stopami po spadnutém noži, zvířecích drápech a podobně, jednoduše vyměňte novou lamelu za novou (vyřežte špatný díl kotoučovou bruskou a vložte nový). Drobné škrábance můžete vytmelit a zaretušovat.

Výměna pracovní desky

Sešlá pracovní deska na vzhledu kuchyně příliš nepřidá. Doporučujeme ji buďto zbrousit a přelakovat (je-li z masivu) anebo vyměnit za novou. Rozhodně se nevyplatí šetřit a kupovat laminátovou. Kvalitní masiv vám vydrží mnohem déle!

Nemoderní dlaždičky

Kuchyňské obkladačky s motivy kytiček byly kdysi velkým hitem – ne však dnes. Také zde je ale řešení jednoduché – překrýt je samolepící fólií nebo tapetami. Pakliže je ale celkový vzhled v kuchyni staromódní, můžete toho využít a předělat jej v retro stylu – čili ještě více módu starých kuchyní zvýraznit! Zavěste nad kuchyňskou linku hrnce a vařečky, obarvěte nábytek na bílo, oranžovo či na červeno, ze starožitnictví si odneste několik zajímavých kuchyňských doplňků a pak už jen můžete sklízet obdivné pohledy návštěvníků!

Změňte kuchyni na country styl

Stejně tak můžete změnit kuchyni na dnes tolik moderní country či cottage styl, který se vrací k přírodním materiálům (dřevo, sláma, ratan), miluje kostky, puntíky a motivy květin. Využijete zde především proutěných košíků, dřevěných mís, keramických dóz apod. a co víc – budete se cítit příjemně, jako na venkově.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies