Zlatý retrívr - ideální slepecký pes

Zlatý retrívr je inteligentní pes, který má vrozené vlohy pro plnění různých úkolů.Tento krásný,věrný, oddaný a spolehlivý pes je považován za nejklidnější plemeno ze všech retrívrů.

Zlatý retrívr

Zlatý retrívr a jeho původ

Zlatý retrívr vznikl křížením předchůdců Flat Coated retrívrů s dnes již neexistujícími vodními španěly, které se poprvé uskutečnilo v roce 1868 díky lordu z Tweemonthu. Pro zušlechtění rasy byli později přikříženi i irští setři. K oficiálnímu uznání poprvé došlo v roce 1913.

Zlatý retrívr byl vyšlechtěn ve Velké Británii.Tento krásný,věrný, oddaný a spolehlivý pes je považován za nejklidnější plemeno ze všech retrívrů, a proto je z nich nejčastěji chován.

Charakteristika a povahové rysy psa

Zlatý retrívr je velmi inteligentní, sportovně i společensky založené plemeno. Zlatý retrívr je velmi temperamentní, rychlý, přizpůsobivý, snášenlivý, svérázný, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, vytrvalý, učenlivý, ale také tvrdohlavý a samostatný pes. V rodině je zlatý retrívr velmi přítulný a miluje děti. Je ideálním rodinným společníkem.

Zlatý retrívr a jeho výška, váha, srst

Průměrná výška zlatého retrívra se pohybuje v rozmezí 51 až 61 centimetrů. Váha je úměrná výšce, standart FCI váhu neudává. Váha se pohybuje v rozmezí 27 až 36 kilogramů. Srst je dlouhá, hladká, hedvábná, místy zvlněná. Zbarvení srsti krémové až zlaté, které se s věkem psa postupně zesvětluje.

Péče o srst zlatého retrívra

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Výchova zlatého retrívra

Výchova zlatého retrívra probíhá většinou bez problémů, měla by začít již od raného věku štěněte. Zlatý retrívr je inteligentní pes, který má vrozené vlohy pro plnění různých úkolů. Zlatý retrívr se dožívá průměrného věku 14 let, ale i déle.

Pohyb psa

Snažte se zajistit zlatému retrívrovi hodně pohybu, protože jej potřebuje. Zlatý retrívr zbožňuje vodu a plavání. Je to lovecký pes, který potřebuje hodně volného pohybu a zaměstnání.

Zlatý retrívr – zajímavost o plemenu

  • Chov retrívrů byl zahájen v roce 1869.
  • První zlatí retrívři byli vystavováni v roce 1908.
  • Zlatí retrívři jsou známí schopností získat si srdce lidí.
  • Plemeno zlatý retrívr je ceněno jako ideální slepecký pes.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies