Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Zelníky

Hlávkové zelí, cibule, polohrubá mouka, mléko, cukr, pepř... Nejen tyto ingredience, ale i jiné, dodávájí zelníkům jejich tradiční chuť a vůni. Promíchané se smetanou chutnají ještě lépe. Recept v článku.

Zelí

Zelníky - potřebné ingredience

  • 400 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • lžička cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • mléko podle potřeby
  • máslo na plech a na potření po upečení
  • 400 g hlávkového zelí
  • 20 g cukru
  • 1 menší cibule
  • 20 g másla
  • mletý pepř
  • 2 lžíce mléka nebo smetany

Zelníky - postup přípravy

Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, špetku soli a vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme vykynout, potom rozválíme v plát a sklenkou nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe dušeným zelím, přiklopíme zlylými kolečky, okraje přitiskneme a znova okrojíme. Necháme ještě chvíli kynout, potom naskládáme na pomaštěný plech a po obou stranách upečeme. Upečené potřeme máslem a podáváme. Zelí rozkrájíme, přelijeme vroucí vodou a scedíme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme spařené zelí, osolíme, opepříme, mírně podlijeme a dusíme. Měkké zelí promícháme se dvěma lžícemi smetany nebo mléka. Zelí ale nesmí být příliš řídké!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.