Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Zelné koláčky

Hlávkové zelí, cukr, hrozinky, mletá skořice, mléko, polohrubá mouka a droždí jsou základními ingrediencemi, které budeme potřebovat k přípravě zelných koláčků. Každý koláček naplníte zelnou směsí.

Koláč

Co budeme potřebovat k přípravě zelných koláčků

  • 250 mililitrů mléka
  • 40 gramů droždí
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 80 gramů másla
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 300 gramů hrubé mouky
  • špetku soli

Náplň

  • 700 gramů hlávkového zelí
  • olej
  • moučkový cukr
  • mletá skořice
  • rozinky

Postup přípravy zelných koláčků

Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku soli a trochu cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do misky dáme prosátou polohrubou a hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme kynout. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku vyhloubíme jamku, okraje potřebe vejcem a do středu vložíme náplň. Ozdobíme rozinkami a přendáme na plech pokrytý papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Náplň

 

Nastrouhané zelí udusíme na oleji do měkka. Přidáme moučkový cukr, mletou skořici, promícháme a necháme vychladnout. Tuto zelnou náplň klademe do středu každého koláčku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.