Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Zeleninový kynutý koláč

Koláče patří k oblíbeným sladkým pochutinám, které máme všichni rádi. Koláče nemusí být pouze ovocné, můžete si je také „okořenit” zeleninou. Mrkev, brokolice, vybírejte dle libosti.

Zelenina

Zeleninový kynutý koláč - jaké ingredience budeme potřebovat?

Kynuté těsto

  • 250 ml mléka
  • 1 kostku droždí
  • 300 g hladké mouky
  • půl lžičky soli
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • tuk na vymazání plechu

Náplň zeleninového koláče

  • libovolná zelenina
  • 8 vajec
  • 500 g mrkve
  • sůl
  • 1 kg brokolice
  • pepř
  • 1 kelímek smetany na šlehání
  • 300 g plísňového nebo ovčího sýra
  • 2 lžíce rajského protlaku

Kynutý zeleninový koláč - postup přípravy

Nejprve si ohřejeme mléko na těsto. Rozdrobíme do něj droždí a necháme rozpustit. Přidáme mouku a sůl a vmícháme kvásek. Poté do těsta vmísíme tuk.Těsto necháme asi 20 minut kynout na teplém místě. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Mrkev a vejce nakrájíme na kousky a brokolici rozebereme na růžičky.

 

Zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě a necháme ji okapat. V zahřáté smetaně necháme rozpustit sýr a přidáme sůl a pepř. Vykynuté těsto vyválíme, rozložíme na vymaštěný plech a potřeme rajským protlakem. Navrch rozložíme zeleninu, vejce a zalijeme sýrovou omáčkou. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 20 minut zakryjeme povrch kynutého zeleninového koláče pergamenovým papírem.



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.