Zdravé a snadné vaření v parní troubě

Pokrmy připravené v parní troubě osloví nejen zastánce zdravé výživy, ale také všechny labužníky, kteří dokážou ocenit přirozenou chuť jídla při zachování vysokých nutričních hodnot a také jeho lehkou stravitelnost. Vaření v páře je zdravé, snadné, pohodlné a bezpečné.

Parní trouba

Výhody parní trouby

Díky parní troubě si můžeme připravit velmi chutné pokrmy, které jsou bez tuku a navíc mají až o polovinu více cenných vitamínů, minerálních látek a stopových prvků, které při běžné tepelné úpravě ztrácí. Navíc takto připravené pokrmy neobsahují žádné karcinogenní látky, jež běžně vznikají při smažení, grilování či pečení. V parní troubě se nám jídlo nepřipálí a ani nerozvaří. Potraviny si uchovávají pevnost, tvar, barvu a také vynikající chuť (není potřeba potraviny dochucovat). Nezvyšuje se ani energetická hodnota pokrmu.

Jak parní trouba vypadá?

Parní troubu lze zakoupit v mnoha velikostech a designových provedeních. Vybrat si můžeme ze dvou základních typů - vestavných parných trub a nebo samostatných parních trub, jenž jsou svým tvarem a velikostí podobné mikrovlnným troubám. Cena vestavných parních trub se pohybuje od 25 000 korun výše, cena samostatných parních trub okolo 10 000 korun.

Na jakém principu parní trouby fungují?

Parní trouby využívají k přípravě pokrmů beztlakou páru, jejíž teplota nepřesáhne 100 °C. Páru můžeme regulovat v rozmezí od 35 do 100 °C.

Vaření v parní troubě ocení zkušená kuchařka i začátečnice

Parní trouby nabízí mnoho programů, díky nimž vytvoříme z jednotlivých ingrediencí velmi chutné a zdravé pokrmy, navíc s minimálním úsilím. Mezi užitečné programy patří rozmrazování potravin (pára šetrně rozmrazuje potraviny) a nebo možnost kombinace vaření páry s grilem. Nastavení jednotlivých programů je přehledně zobrazeno na světelném displeji, který také informuje o aktuálním stavu vody v zásobníku. Parní trouby jsou vybaveny akustickou signalizací, dětským zámkem a bezpečnostním uzavíracím systémem dvířek.

Co vše můžeme v parní troubě připravit?

Použití parní trouby je všestranné. Připravit v ní lze vegetariánská jídla, jídla pro děti, polévky, kynuté těsto, maso, ryby, zeleninu, knedlíky, rýži, ovoce i dezerty. V parní troubě můžeme také zavařovat, odšťavňovat nebo sterilizovat kojenecké lahve.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies