Zatoulaly se vám do domu myši?

Myši a potkani potrápí většinou ty, kteří mají nějakou zahrádku či rodinný domek na venkově. Jen málokdy otravují i lidi žijící ve městech. Pokud jste tedy zjistili, že máte doma nějakého nevítaného návštěvníka, poradíme vám, jak se jich zbavíte.

Zatoulaly se vám do domu myši? Zbavte se jich

 

  • Zcela zásadní roli však hraje prevence

 

Především schovávejte a skladujte všechny potraviny tak, abyste myším zamezili přístup. Neměli byste nechávat potraviny ani jejich zbytky, protože jsou pro ně lákadlem. Hlavně to platí pro potraviny, které uchováváte ve sklepech. Další zaručenou ochranou je pořízení domácího mazlíčka, nejlépe kočky. Ta se o škůdce perfektně postará.

 

Také byste si měli důkladně projít celý dům. Jedině tak zjistíte, jestli se u dveří, oken či na jiných místech nenacházejí různé díry, škvíry či otvory, kterými by myši mohli prolézt. Když nějakou škvírku najdete, pokuste se ji hned utěsnit. Můžete si na to pořídit sádru či beton, ale úplně postačí i obyčejný tmel.

 

  • Pastičky nejsou vždy spolehlivé.

 

Můžete si na myši pořídit ty klasické dřevěné sklápěcí pastičky nebo už důmyslně vychytané “domečky”. Do dřevěných sklápěcích pastí vložíte návnadu, na kterou se myš naláká a přesně v momentě, kdy myška vběhne do nastražené pastičky, tak ji ta past sklapne. Myš v pasti zůstane zachycena a vy ji pak jednoduše vyhodíte. Návnadou nemusí být jen kousek sýra, ale i čokoláda či slanina.

 

Domečky nejsou tak drastické jako klasické sklápěcí pasti, neboť myš neusmrtíte. Vleze do domečku, avšak cestu ven již nenajde. Stačí ji pak někde vypustit, ale očekávejte, že se vám do domu může brzy vrátit. Obrovskou výhodou je, že tímto způsobem můžete pochytat i několik myší najednou.

 

  • Pokud chcete být moderní, zvolte humaničtější způsob. Kupte si plašič myší. Tak zajistíte, že se u vás doma nezabydlí.

 

Plašiče myší spolehlivě vypudí všechny myši díky nepříjemným zvukům, které plašiče vydávají. Nemusíte se obávat, že vás tento zvuk bude rušit. Nijak vás obtěžovat nebude, neboť jsou nastaveny na určitou frekvenci, kterou uslyší jen myši a další hlodavci. Vybírejte podle výkonu a raději vsaďte na kvalitnější přístroj.

 

  • Když už si nebudete vědět rady a myší patálie nebude brát konce, pak už nezbývá nic jiného, než na to jít pomocí jedů.

 

Raději zakročte mnohem dřív, než se jejich počet rozroste. Při aplikaci jedů použijte ochranné rukavice. Jedy nalákají myši a jiné hlodavce svou chutí a vůní a jakmile je pozřou, otráví se. Pořídit lze nejen granule, ale i zrníčka. Dávejte si ale pozor, pokud máte domácí mazlíčky či malé děti, aby tyto chemické přípravky omylem nesnědli.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies