Zatočte s chlupy od domácích mazlíčků

Mít domácího mazlíčka přináší nejen radost, ale také starost, a to zejména nyní (v zimních měsících). Žádný člověk nechce, aby jeho pejsek mrznul, proto mnozí z nás dopřávají v zimě svému zvířecímu kamarádovi teplo svého domova. Jenže co potom s vypelichanými chlupy, které po nich zůstanou na gauči, oblečení, koberci či nábytku?

Štěně

Pravidelné česání redukuje množství chloupků od zvířete v domácnosti

Je jedno, máte-li dlouhosrsté nebo krátkosrsté plemeno psa či kočky – v obou případech budou mazlíčkům stejně vypadávat chloupky. Chcete-li zredukovat jejich množství v domácnosti, musíte nejprve začít u zvířete. Pravidelně pečujte o jeho srst, tzn. pravidelně ji vyčesávejte s pomocí vhodného kartáče. Tím docílíte nejen dokonalé srsti zvířete, ale také redukce nežádoucích chloupků doma. Chloupky, které by se povalovaly všude možně po domácnosti, zůstanou v kartáči.

Pomocníci, kteří odstraní chloupky z nábytku i textilií

I když budete zvíře pravidelně vyčesávat, neznamená to, že se v domácnosti zbavíte stoprocentně všech vypadlých chloupků. Jejich odstranění z nábytku, pohovky, koberce i oblečení vám mohou usnadnit následující pomocníci:

Kvalitní vysavač – máte-li kvalitní vysavač s vysokým sacím výkonem, bude pro vás vysávání nežádoucích chloupků snadné a hravě jej zvládnete během chviličky. Máte-li „klasický“ vysavač, který se vysokým sacím výkonem nepyšní, bude odstraňování chloupků časově náročné a dost se u toho nadřete. V případě, že doma máte psa, kočku či jiného chlupatého mazlíčka, se rozhodně vyplatí pořídit kvalitní vysavač. Někteří výrobci nabízejí na své výrobky i speciální nástavce, které jsou schopny zvířecí srst kartáčovat a vypadlé chloupky rovnou vysát.

Rukavice na zvířecí chlupy – šikovnými pomocníky do domácnosti mohou být i speciální rukavice, které suchou cestou odstraní nežádoucí chloupky z čalounění a textilií. Po použití je jednoduše očistíte, případně vložíte do pračky a vyperete.

Tip: Perete-li oblečení, na kterém jsou chlupy od vašeho mazlíčka – vložte mezi prádlo obyčejnou houbičku na nádobí. Na ni se chloupky během praní nachytají a neznečistí vám tak ostatní oblečení ani pračku.

Gumový váleček – dalším velmi oblíbeným pomocníkem, sloužícím k odstranění nežádoucích chloupků z oblečení, je gumový váleček. Váleček nežádoucí chlupy při přejíždění na sebe nalepí. Následně jej stačí pouze omýt pod proudem tekoucí vody, nechat uschnout a je opět připraven k použití.

Další možností je použití válečků s lepícími papírky, které z válečku po použití vždy jednoduše odstraníte a vyhodíte do odpadkového koše.

A jak jste si s vypadanými chloupky od svého mazlíčka poradili právě Vy? Podělte se s ostatními čtenáři magazínu Chovatelka.cz o své zkušenosti v níže uvedené diskuzi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 18 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies