Zastřešení bazénů

Bazény se stále častěji stávají součástí zahrad a domů. Bez zastřešení bazénu koupací sezóna netrvá příliš dlouho a udržování bazénu zabere také více času. Zastřešením bazénu proto můžeme mnohé získat.

Zahrada s bazénem

www.albixon.czBazény a zastřešení – co získáte

• Zastřešením bazénu předejdete znečišťování vody.

• Sníží se výdaje za údržbu a omezí se tepelné ztráty a náklady vzniklé na ohřev.

• Využije se sluneční energie díky vysokému solárnímu efektu (teplota vody se pohybuje mezi 25 až 29 °C).

Zastřešení bazénů má vynikající tepelně izolační vlastnosti, a proto je teplota bazénové vody udržována i za větrného počasí nebo při nočním ochlazení.

• Zvýší se bezpečnost v okolí bazénu (vhodné u malých dětí a domácích zvířat).

• Nebude třeba tolik bazénové chemie a sníží se odpařování vody. (Kvůli vyšší teplotě, která způsobuje množení mikroorganismů, se však desinfekce musí používat téměř ve stejné míře).

• Prodloužíte koupací sezónu (využití od března do listopadu bez přídavného topení).

• Můžete se koupat i při nepříznivém počasí.

Bazény a zastřešení – jaké zvolit

U bazénu můžeme volit buď podchodné nebo nízké zastřešení. Výběr závisí nejen na finanční stránce, ale také na estetických parametrech a možnostech. Nízké zastřešení nebude vadit např. ve výhledu. Při pořizování bazénu je proto vhodné brát ohled na velikost, tvar a umístění kvůli případnému zastřešování. Vyhnete se tím značným komplikacím a mnohdy ušetříte značné finanční částky za zbytečně velké zakrytí atypických rozměrů. Zastřešení z jednotlivých segmentů může být např. obloukové, víceradiusové, víceúhelníkové, se šikminou. Vyzkoušejte zastřešení bazénů Albixon.

Nízké zastřešení

Zastřešení Dallas nabízí nižší výškové provedení již od výšky 65 cm, zaručuje minimální údržbu a především nenarušený vzhled celé zahrady, přitom zabezpečení bazénu je opravdu velmi dobré. Vhodně umístěné schody a posuvné dveře umožňují bezproblémový přístup do vody.

Ještě větší komfort nabízí řada Casablanca Infinity, jednoduchost a krása čirého skla vám doslova vezme dech. Zastřešení je možné provést už od výšky 50 cm. Pokud je jemnost a elegance vaší parketou, je rozhodnuto.

Oblíbená klasikawww.albixon.cz

Klasický tvar nabízí model Klasik. Oblouková konstrukce vychází z půlhruhového tvaru. Co se týče odolnosti, je tento model nejvíce staticky odolný vůči povětrnostním podmínkám a vůči sněhu. Dalším plusem je cenová dostupnost tohoto typu zastřešení.

Inovací modelu Klasik je zastřešení Klasik PRO. Model Klasik PRO má díky novým profilům mnohem přitažlivější vzhled. Pokud preferujete nízké zastřešení, tak Klasik PRO doporučujeme.

Bez kolejiště

Klasik No-line, bílé, elegantní zastřešení bazénů bez kolejiště. Zastřešení se pohybuje po speciálně vyvinutých kolečkách, která jsou umístěna uvnitř spodního rámu pohyblivého modulu.

I v nepříznivém počasí

Prostor okolo bazénu lze využít i v případě, že počasí koupání zrovna nepřeje. Jak je to možné Díky zastřešení Casablanka. Díky provedení podchozí výšky se budete moci pohodlně pohybovat pod všemi moduly a relaxovat, kdy se vám zachce.

Nádech futurismu

Patříte mezi milovníky moderní doby, futuristického a avandgardního stylu Bude se vám líbit bazénové zastřešení Monaco a Monaco Future.

www.albixon.czBazény a zastřešení – materiál a technické možnosti

• Mobilní zastřešení je možné posunovat.

• Konstrukce zastřešení se provádí z jednotlivých segmentů, které se provádí z hliníkové slitiny s povrchovou úpravou.

• Výplň segmentů bývá vyrobena z polykarbonátu.

• Zastřešení jsou opatřena posuvnými dveřmi, nechybí utěsnění pomocí lišt, které zabraňují úniku tepla a vnikání nečistot.

• Posuv jednotlivých segmentů bývá zajištěn pomocí silikonových koleček nebo se jednotlivé dílyteleskopicky zasouvají do sebe, bez použití vodicích lišt.

• Každý segment je také opatřen kolečky, aby se mohl samostatně pohybovat po kolejišti, které se montuje do dlažby z vnější strany obruby.

• Každý segment lze posouvat zvlášť, nebo je možno celé zastřešení odsunout mimo bazén.

• Demontovatelná čela a různé druhy posuvných nebo otvíravých dveří umožňují ještě větší variabilitu celého kompletu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies