Zařizujeme ostrůvkovou kuchyni

Pokud zařizujete novou kuchyň nebo měníte tvář staré kuchyně, nabízí se vám volba ostrůvkové kuchyně. Jde o výborné řešení jak skloubit varnou, mycí a přípravnou část kuchyně. V současné době jsou tyto kuchyně velice žádané.

Kuchyně

Moderní trend

Ostrůvkové kuchyně lákají především velmi atraktivním vzhledem, otevřeností prostoru, praktičností a překonáním krátkých vzdáleností při práci s potravinami. K zabudování ostrůvkové kuchyně jsou třeba určité stavební úpravy. Je vhodné nechat si udělat projekt u odborníka. Jaká obtížnost stavebních úprav nás čeká se bude odvíjet od toho, zda chcete rozšířit pracovní prostor, umístit na něj varnou desku nebo dřez. Ostrůvková kuchyně také potřebuje dostatečný prostor. Měla by být tak velká, aby vzdálenost mezi kusy nábytku byla minimálně 90 centimetrů, nejlépe však 120 centimetrů. Jednotlivé pracovní plochy by na sebe měly logicky navazovat.

Ostrůvek jako varné centrum

Varná centra často tvoří kombinace trouby, varného panelu a často grilu. Můžeme zvolit varnou desku, která má až šest plotýnek různé velikosti. Nad varný ostrůvek se umísťuje digestoř, která by měla být vzhledem k umístění a velikosti místnosti dostatečně výkonná. Správně zvolená digestoř podtrhuje také celkový design kuchyně. Stavební úpravy týkající se varného ostrůvku jsou poměrně náročné co se týče rozvodu vody, odpadu a elektřiny. Varná deska by měla být doplněna dostatečnou pracovní nebo odkládací plochou.

Ostrůvek jako mycí plocha

Tento ostrůvek tvoří myčka nádobí a dřez. Pro ostrůvkovou mycí plochu lze vybrat například kruhový otočný dřez, který je rozdělen do několika částí. Dřez by měl být umístěn o 10 centimetrů výše než ostatní pracovní plochy. Design podtrhuje volba vhodné baterie. Ve skříních ostrůvku získáte také úložný prostor na ukládání čistících prostředků.

Ostrůvek jako pracovní plocha

Stavební úpravy pracovních ostrůvku nejsou tak náročné. Výhodou je, že plocha pracovního ostrůvku je přístupná ze všech stran. Zásuvky lze využít pro skladování potravin. Zároveň může pracovní ostrůvek posloužit jako švédský stůl.

Výhody ostrůvkové kuchyně

Výhodou je především velice exkluzivní vzhled a ideální uspořádání kuchyně. Pokud umístíte varnou, mycí a pracovní část do tvaru písmene U, budete mít stále vše při ruce. Ostrůvek také rozšiřuje možnost úložných prostor a tvoří předěl mezi kuchyní a obývacím prostorem. Pokud použijete varný ostrůvek jistě oceníte, že nebudete muset při přípravě jídla stát otočená zády k veškerému dění v obytné části.

Nevýhody ostrůvkové kuchyně

K nevýhodám patří nutnost speciálních stavebních úprav, které se neobejdou bez rady odborníka a také finanční náročnost. Nezbytností je velikost prostoru, ostrůvková kuchyně vyžaduje minimálně 100 m2. U všech ostrůvků je třeba počítat s většími nároky na udržování čistoty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies