Zařizujeme koupelnu v orientálním stylu

Nudí vás už klasický evropský nábytek v koupelně? Zkuste ho vyměnit za kousky, které by vám záviděli i ve staré Persii. Inspirace ale přichází i z dnešní Číny. Podívejte se na naše tipy.

Koupelna v orientálním stylu

Klasika nebo orient?

Nemůžete se rozhodnout, jaký nábytek nebo doplňky umístit do vaší koupelny? Možná jste zjistili, že tentokrát budete chtít jednoduché tvary. Přesto se ale rozhodně nechcete vzdát své představy barevných doplňků, které by měly zvýraznit a podtrhnout eleganci dálného východu. Rozviňte svou fantazii a pusťte se do navrhování.

Koupelny v panelových bytech kvůli své titěrné velikosti můžete jen stěží vybavit nábytkem, který jste si vyhlídli. A i když vás může mrzet, že váš byt není nafukovací, pořiďte si alespoň několik pěkných doplňků, které by žádné koupelně v orientálním stylu neměly chybět.

Od podlahy až ke stropu

Přeměnit koupelnu v pohádkovou místnost nedá tolik práce, jak si možná někteří z vás myslí. Orient si přímo libuje v barevných kombinacích, což nám evropanům může připadat jako jedna velká přeplácanost. Barvy jsou ale perfektně sladěny, a proto je dojem z interiéru přímo okouzlující. Přednost dávejte tmavším barvám, jako je tmavě rudá nebo tmavě fialová s černými vzory.

Nábytek může být vyroben z exotického dřeva (např. palisandr, teak) a pokud je to ve vašich možnostech, i vanu a umyvadlo zvolte v dřevěné formě. Vypadají překrásně, dlouho vydrží a při koupání se budete cítit jako v ráji.

Jaké doplňky zvolit?

Veškeré možné. Vždy ale platí, čím nápadnější, tím lepší. Měli byste se tedy podívat po orientálním zrcadle, tajemném osvětlení a nezapomeňte ani na ručníky, vonné oleje a svíčky. Konečně, můžete se po pěkných kouscích poohlédnout v některých obchodech se starožitnostmi nebo v obchodních centrech, kde si zajisté vyberete.

Pamatujte si, že volbou jednodušších kombinací dosáhnete lepšího výsledku. Zařizujte postupně, orientální styl chce trochu více času a vyžaduje vaši jemnost. Při výběru buďte opatrní a nedovolte, aby se z vaší koupelny stal kýč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies