Základní pravidla kuchyně v japonském stylu
- základem při řešení kuchyně by měla být vždy jednoduchost a důslednost.
- důležité jsou čisté linie, které by měli dominovat celému interiéru.
- důležitý je pocit vzdušnosti a čistoty (daný prostor musí být co nejsvětlejší, vzdušný).
- čím méně věcí v daném prostoru bude, tím lépe.
- design japonských kuchyní a jídelen má dlouhou a bohatou historii, zároveň je však velice přizpůsobivý k západním trendům.
- každý kousek nábytku musí mít svůj účel.
Vhodné barvy do japonské kuchyně
Mezi barvy, které symbolizují japonskou kulturu patří například černá, červená, krémová, bílá a nebo zlatá barva, která dodá prostoru na bohatosti. Všeobecně lze říci, že zde dominují barvy tmavější (u nábytku v japonském stolu to platí dvojnásob). Stěny můžete dozdobit náznaky japonského písma. Nebojte se a experimentujte – ve stejné barvě, jakou vymalujete stěny, můžete namalovat i ostatní nábytek (například poličky).
Stůl v japonském stylu a polštářky jsou nutností!
Typický nízký stůl v japonském stylu by měl být při zřizování kuchyně nutností, protože právě stůl symbolizuje tradiční japonskou kulturu stolování. Poohlédněte se i po exkluzivních ,,Hibachi“ stolech, které slouží jak na přípravu jídla, tak i jako jídelní stůl.. Místo židlí lze použít měkoučké polštářky na kterých se budeme moct pohodlně usadit.
Drobnosti dotvářejí interiér k dokonalosti – stylové doplňky
- snažte se veškerý textil v kuchyni sladit v japonském stylu
- v Japonsku jsou oblíbené obrázky či tapety na stěnách s přírodními motivy
- nezapomeňte na vhodné nádobí s japonskými motivy
- samozřejmostí jsou také typické dřevěné jídelní hůlky
Diskuze