Zahradní nábytek a jiná výbava

K pohodlí na zahradě patří zahradní nábytek. Současným trendem je návrat k přírodě a výběr přírodních materiálů. Nejoblíbenější a velmi vkusný je zahradní nábytek ze dřeva. Aby se vám na zahradě odpočívalo a relaxovalo ještě lépe, dopřejte si také zahradní stan, ve kterém si můžete hověť i při nepříznivém počasí.

Zahradní lehátko

Zahradní nábytek ze dřeva

Dřevěný nábytek působí velmi esteticky, je příjemný na dotyk a nevytváří chlad. Dřevo navíc příjemně voní a dá se recyklovat, takže je ekologickým materiálem.

Dřevěny zahradní nábytek – jaké dřevozahradní sedací souprava

Velmi odolným dřevem je akát nebo teak, ale podle toho také vypadá cena. Levnější variantou je zahradní nábytek z borovice nebo smrku, ale tyto materiály nejsou nejtrvanlivější. Snadno podléhají chorobám a povětrnostním vlivům a je třeba je často ošetřovat. Dub je jedním z našich nejlepších dřev, je velmi trvanlivé a odolné i při kontaktu s vodou. Stejně tak je velmi odolný modřín.

Nejlepšími dřevy pro zahradní nábytek jsou rattan a bambus. Rattan je velmi odolný, může se omývat i sprchováním a velmi dlouho vydrží. Bambus je lehký a odolný, a stejně jako v případě rattanu se za něj vyplatí připlatit.

moskytiéra na zahradní party stan Zahradní nábytek z kovu

Kov nepůsobí na rozdíl od plasu laciným dojmem. Pokud se ale neošetřuje, neschovává před deštěm nebo jej zakoupíte nepříliš kvalitní, snadno zrezaví.

Zahradní stany

Co se týče zahradních stanů, můžete si vybrat z několika kategorií. Záleží na tom, kolik vás je doma nebo jestli jste milovníkem zahradních oslav a letních párty. V tom případě se rzohodně poohlédněte po prostornější stanu, kde se vnichni kamarádi vlezou. 

K zahradě patří gril nebo krbterakotový krb

Už máte nabýtek i párty stan A co bude k jídlu Chtělo by to ještě pořídit pěkný zahradní gril, který chvilky na zahradě rozhodně umí zpříjemnit. Zime uteče jako voda a opět nás čekají zahradní radovánky, které se bez grilovačky neobejdou. Možná ani není špatný nápad nadělit zahradní gril někomu pod stromeček. 

Doporučujeme například moc pěkný terakotový gril, který dodá vaší zahradě šmrnc. Terakotové krby uvítáte především, když už večery nejsou tak teplé. Budete si moci příjemné venkovní posezení užívat mnohem déle, navíc krb odláká otravný hmyz.  

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies