Zahradní houpačka – ta nejlepší relaxace

Vyberte si tu nejlepší a nejpohodlnější zahradní houpačku. Vše o pravidlech výběru, vhodném stanovišti a aktuálních trendech se dozvíte právě dnes!

Houpačka

Jen tak se pohoupat…

Zahradní houpačky jsou v dnešní době velmi oblíbeným zahradním doplňkem. Vybrat si můžete z opravdu pestré nabídky – od jednoduchých kovových houpaček pro 1 až 2 osoby, po masivní dřevěné houpačky pro 3 až 4 osoby. Samozřejmostí je také široká škála typů a barev textilních sedáků, které vám požitek z houpání ještě více zpříjemní. Velmi módní, pohodlné a praktické jsou houpačky s přístřeškem.

Výběr vhodné zahradní houpačky

Před výběrem si pečlivě stanovte zásady, které houpačka musí mít, z těch v žádném případě neslevujte. Pokud přemýšlíte o vhodném materiálu, zvolte jednoznačně dřevo. Také zvažte velikost houpačky. Dá se říci, že čím větší, tím lepší a hlavně také stabilnější. Při koupi rozhodně nešetřete, v tomto případě se to rozhodně nevyplatí. Výběr nekvalitní zahradní houpačky skrývá mnoho nebezpečí, převážně ve formě vážných úrazů, které se mohou poměrně snadno stát.

Nezapomeňte na sedáky a přístřešek

Ke zkvalitnění pohodlí slouží také takzvané „sedáky“, které jsou vyrobeny většinou z molitanového základu, poté jsou potaženy textílií, aby vypadaly moderně. Dalším doplňkem zahradních houpaček je přístřešek, který vám může v horkých letních dnech poskytnout dokonalou ochranu před rozžhaveným sluníčkem.

Umístění houpačky na zahradě

Každá zahradní houpačka musí být stabilní a pohodlná, proto je vhodné houpačce přizpůsobit stanoviště tak, aby se zbytečně neměla snahu pohybovat. Zkrátka čím rovnější pozemek bude, tím lépe.

Dětské houpačky – pravidla výběru

Dětské houpačky jsou v současné době také velmi populární. To, co platí u houpaček pro dospělé, musí u houpaček pro děti platit dvojnásob. Bezpečí dítěte by mělo být na prvním místě, proto se raději před koupí houpačky pro děti poraďte s odborníkem. Některé houpačky (zejména ty levné) jsou velmi nekvalitní a tudíž pro dítě nebezpečné. Nejvhodnější houpačka je taková, ze které dítě nevypadne a zároveň se v ní cítí pohodlně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies