Zahradní a koupací jezírka

Zahradní jezírka jsou všeobecně velkým trendem. Zahradní jezírko je ozdobou každé zahrady, taková třešnička na dortu. Tak proč si tuhle přírodní krásu bez chemie a plnou krásných květů i živočichů nedopřát?

Llekníny

sxc.huKam klidnou oázu umístit

Pokud po zahradním jezírku toužíte, určitě neváhejte a dejte se do práce. Dřina a snaha se vám mnohonásobně vrátí krásným a především uklidňujícím pohledem na vaší zahradní chloubu.

Zahradní jezírka by neměla být v místě, kde je trvalý stín, ale ani na místě, kde celý den svítí slunce. Pozor také na stromy, jejichž listí bude stálou vráskou na čele nejen jezírku,a le i vám. Nejlepší je místo, kde slunce svítí asi pět hodin denně.

Jaké jezírko si vybrat

Nejčasteji se v zahradách setkáte s fóliovým jezírkem. Můžete mít jezírko jehož strany jsou vyloženy přírodním kamenem, nebo zkuste jezírko založit klasickou starou metodou s využitím jílovitého podloží. Rozhodnout se můžete také pro přírodní koupací jezírko.

Ať už si vyberete jakékoli zahradní jezírko, je jisté, že bude na všechny návštěvníky zahrady působit velice uklidňujícím dojmem. Rádi budete trávit volné chvilky co nejblíže této malé či větší zahradní plochy.

Lekníny a vážky

Lekníny nejsou vždy samozřejmostí, ale jezírko splou s dalšími vodními rostlinami oživí. Své místo tady může najít kosatec žlutý, blatouch bahenní nebo prvosenky. V mělkých okrajích se bude dařit rákosu, sitínu či puškvorci. Je tedy třeba přemýšlet, zda půjde o přírodní koupací jezírko nebo jezírko jen na koukání. S vybudováním jezírka získáte také nové nájemníky. Vaši zahradu pak budou navštěvovat vážky a jiný hmyz milující vlhkost.

Žádná chemie

Tohle je velká výhoda jezírek, nepotřebují žádnou chemii. Přírodní jezírko bez chemie ocení vážky a určitě i my, pokud bude jezírko sloužit ke koupání.

Nezapomínejte na to, že údržbu zahradního jezírka musíme provádět pravidelně a svědomitě, všechno se nám zase vrátí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies