Zahrada v červenci - jakou péči potřebuje?

V tomto měsíci vrcholí léto a obvykle je nejtepleji. Červenec je měsíc sklizně, zahrada hraje mnoha barvami a užíváme si dlouhých teplých večerů. Občas se sice přihlásí ke slovu nějaká ta bouřka, což v těchto vedrech rostlinám prospívá. Zvlášť v červenci potřebují dostatečnou zálivku a výživu, jinak se krásných květů a bohaté úrody nedočkáte.

Zahrada v červenci - jakou péči potřebuje?

 

Péče o okrasné rostliny

 

Letničky září v mnoha barvách. Záhony zdobí mnoho trvalek a celá zahrada omamně voní. Okrasné rostlinky ale zalévejte raději v podvečer. Když je budete zalévat ráno, sluneční paprsky mohou rostlinku popálit skrze kapky vody. U letniček, růží a trvalek nezapomeňte pravidelně odstraňovat odkvetlé květy. Ty totiž rostlinku zbytečně vysilují. Záhony si zaslouží, abyste se pravidelně starali o jejich odplevelení. Vysoké trsy trvalek zase žádají pevnou oporu, tak se o to řádně postarejte.

 

Ovocná zahrada - nastal čas sklizně

 

V tomto měsíci už jen dokončujeme sklizeň rybízu, malin, pozdních třešní, višní a také angreštu. Není nic lepšího než domácí džem, marmeláda nebo šťáva. Pokud máte velkou úrodu, můžete si je i zavařit. Ušetříte tak za nákup drahých kompotů a navíc přesně víte, co jste tam dali, což je zárukou kvality. Koncem července budou dozrávat letní jablka, hrušky, broskve, švestky, ostružiny a meruňky. Větve se mohou pod náporem těžkých plodů lámat, tak jim poskytněte nějakou oporu.

 

Několik rad na závěr

 

  • Pokud vám již některé maliníky doplodily, můžete jejich výhony seříznout. Řez by měl být radikální, ponechte jen malou část nad zemí.
  • Je ideální doba na sběr a sušení bylinek. Dokud ještě nekvetou, najdete v nich nejvíce vonných látek.
  • Zbavte se zbytečných výhonů rajčat. Vylomte je a přivažte rajčata k oporám. Také je nezapomínejte pravidelně zalévat, protože rajčata jsou obzvlášť žíznivé - hlavně keříčková. Když na ně zapomenete, plody vám přeschnou a popraskají.
  • Pokojové květiny i ty na záhonech pravidelně hnojte, teď potřebují nejvíce živin.
  • Pokud je příliš velké sucho, nesekejte trávník příliš na krátko. Jinak hrozí, že přeschne. To pak poznáte podle ostrůvků suchých míst.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies