Zahrada aneb jak mít krásnou zahradu po celé léto

Pokud chcete mít krásnou zahradu, ale bohužel nemáte dostatek času, nebo jste zapomněli včas zasadit rostliny, nemusí být ještě vše ztraceno. Zde naleznete tipy, jak si vytvořit zahradu podle vašich představ.
trpaslík

Zahrada aneb jak mít krásnou zahradu po celé léto

Pokud chcete mít krásnou zahradu, ale bohužel nemáte dostatek času, nebo jste zapomněli včas zasadit rostliny, nemusí být ještě vše ztraceno. Zde naleznete tipy, jak si vytvořit zahradu krásnou.

Zahrada - květinové truhlíky

Truhlíky s balkónovými květinami jsou vkusným a snadným řešením, jak si svou zahradu vylepšit. Květinovými truhlíky si můžete vylepšit okna nebo terasu. Rostliny jsou běžně k dostání po celé léto v zahradnictvích. Nejideálnějšími druhy pro výsadbu jsou axamitník, petúnie, pelargónie, lichořeřišnice, šalvěj, nestařec, begónie a lobélie.

Zahrada - sesazované mísy

Sesazované mísy z okrasných dřevin, jsou ideálním řešením pro větší zahrady. Mísy můžeme použít k výzdobě teras, různých nehezkých rohů, před vstupní dveře. Tyto sesazované mísy mají široké uplatnění a záleží pouze na vás, kde sesazované mísy umístíte.

Dřeviny vhodné pro výsadbu mís

Při výběru dřevin bychom měli brát v úvahu, jak rychle dřeviny rostou a také to, jestli v zimě opadávají nebo ne. Ideálními dřevinami pro výsadbu sesazovaných mís jsou jalovce, buxusy, hedery, túje, vřesovce.

Zahrada - živé ploty

Živé ploty jsou ideální pokud si chcete elegantně ohraničit svůj pozemek. Výsadba a údržba živých plotů není náročná. Pokud živé ploty budete udržovat a pravidelně stříhat, vytvoří vám na vaší zahradě celkový efekt udržované zahrady. Nejvhodnější dřeviny pro výsadbu živých plotů jsou zeravy, ptačí zoby, tavolníky, berberisy a buxusy.

Zahradní doplňky

Moderním a velmi vkusným řešením zahrady jsou sochy a zahradní doplňky. Nejvíce se v dnešní době používají zahradní trpaslíci, kameny a kamínky, menší zahradní fontánky a vodotrysky. Způsobů, jak si vylepšit svou zahradu, je velmi mnoho. Záleží pouze na vás po jaké toužíte zahradě.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies