Vyzkoušejte japonskou kuchyni!

Podlehněte společně s námi kouzlu japonské kuchyně a připravte si exotický rýžový salát s hovězím masem a pomeranči nebo výtečné japonské sushi s čerstvými rybami. Recepty na tyto japonské dobroty naleznete v dnešním článku.

Sushi

Rýžový salát na japonský způsob

Budeme potřebovat 2 šálky rýže (vyzkoušejte například japonskou rýži) , 4 šálky vody, 250 gramů tepelně zpracovaného hovězího masa (uvařeného, pečeného, apod.), 2 pomeranče a trochu soli.

Na zálivku si připravíme 2 žloutky, 2 polévkové lžíce hořčice, 2 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce octu, 2 polévkové lžíce kukuřičné mouky, 2 pomeranče, 100 mililitrů olivového oleje, citrónovou šťávu, sůl a kari koření dle chuti.

Rýži uvaříme v osolené vodě, opláchneme pod proudem studené vody a necháme okapat. Hovězí maso a pomeranče si mezitím nakrájíme na kostičky. Zálivku si připravíme tak, že žloutky, hořčici, cukr, ocet, sůl a kari koření vložíme do mísy a dobře promícháme. Poté do zálivky postupně přidáváme po lžičkách olivový olej a směs, kterou si připravíme spojením a krátkých povařením kukuřičné mouky a šťávy z jednoho až dvou pomerančů. Nakonec rýži, hovězí maso a zálivku smícháme dohromady a salát dochutíme solí a citrónovou šťávou dle chuti.

Japonské sushi s kousky čerstvých ryb a avokádem

Budeme potřebovat cca 300 gramů japonské rýže, kousky čerstvých ryb (opravdu čerstvých!) – například tuňáka, lososa nebo předvařené krevety, několik plátků mořské řasy zvané Nori, sezamové semínka, avokádo, 4 polévkové lžíce rýžového octa, 2 polévkové lžíce cukru a 4 čajové lžičky pasty wasabi.

Rýžový ocet zahřejeme s cukrem, solí a přidáme k uvařené, scezené japonské rýži. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ryby, které opláchneme a nakrájíme na cca 0,5 centimetrů silné nudličky.

Plátky mořské řasy rozřízneme na polovinu a položíme na podložku (například bambusovou podložku, která se velmi často používá pro přípravu sushi). Na každý plát rozprostřeme ochucenou rýži, jemně potřeme pastou wasabi a poklademe nudličkami čerstvých ryb, avokáda, apod. Opatrně srolujeme a lehce stihneme. Vznikne nám několik „rolád“, které nakrájíme na stejně velké kousky. Podáváme s japonskou sojovou omáčkou nebo jinými japonskými omáčkami dle chuti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies