Vyrobte si vlastní bižuterii

Milé dámy, nosíte rády netradiční náušnice, náhrdelníky, náramky nebo prstýnky? A zkoušeli jste si je někdy vlastnoručně vyrobit? Pokud ne, rozhodně to vyzkoušejte. Není to vůbec složité a výsledek vás velmi mile překvapí. Každý den můžete své okolí překvapit novým a originálním kouskem bižuterie vlastní výroby! Víte, co vše budete k výrobě bižuterie potřebovat a nebo, kde se nechat inspirovat? Poradíme vám!

Originální bižuterie

Korálky a další drobnůstky

Jaká by to byla bižuterie, kdyby nebyla tvořená z nejrůznějších korálků, kamínků, sklíček či jiných drobnůstek. Tím ovšem výběr nekončí! Originální bižuterii můžete vyrábět i ze spousty dalších věcí, které by vás možná ani nenapadly – například knoflíků, vizovického těsta nebo moduritu.

Návlekový materiál

Důležitou součástí výbavy každé „bižu“ designérky by měl být tzv. návlekový materiál - různé silonové, měděné provázky, apod., na které budete moci jednotlivé korálky či jiné drobnůstky navlékat. Provázky bývají k dostání v mnoha délkách, tloušťkách, materiálech i barevných provedeních. Je proto vhodné, pokud si provázků, na které budete navlékat korálky, koupíte hned několik a to nejlépe v různých barvách.

Kovové komponenty

Nezapomeňte ani na kovové komponenty, například různé karabinky, nýty, řetízky, kaloty, kreoly nebo lanka v různých povrchových úpravách a barvách – například univerzální stříbrné, měděné či černé. Kovové komponenty budete potřebovat například ke spojení více korálků najednou (v různých směrech). Velmi důležité je také zapínání, které umožní vaše výtvory zafixovat, aby zůstaly na svém místě, nerozepnuly se a nespadly na zem.

Další potřeby, které se vám mohou hodit

Nadchla-li vás výroba vlastní bižuterie natolik, že byste se jí chtěli ve volném čase věnovat, vyplatí se investovat do speciální sady nářadí a pájky, určených pro její výrobu.

Kde materiál pro výrobu bižuterie koupit?

Výše uvedené potřeby můžete zakoupit v kamenných obchůdcích, případně v e-shopech specializujících se na prodej potřeb pro ruční výrobu bižuterie. Inspiraci a materiál pro její výrobu můžete nalézt také na výstavách minerálů a drahých kamenů, které se pořádají v mnoha městech České republiky.

Jste-li úplnou začátečnicí, je vhodné pořízení odborné knihy, kde se krok za krokem dozvíte, jak na to. Jste-li již úspěšnou designérkou bižuterie, novou inspiraci můžete nalézt ve speciálních časopisech, které se zabývají touto tématikou a jsou běžně k dostání v novinových stáncích.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies