Broskvové a jahodové nanuky (6 - 8 ks)
- Broskev - 1 ks (velká, zralá)
- Jahody - 200 g
- Broskvový džus - 500 ml
- Jahodový nektar - 50 ml
Příprava nanuků vám zabere asi 20 minut a pak potřebují ještě 5 hodin mražení. Doporučujeme vám, abyste vybírali pouze 100% kvalitní džus. Takže nejprve si omyjte broskve i jahody. Broskve rozpůlte, odstraňte pecky a vrchní slupky a dejte je do mixéru. Jakmile budou rozmixované, přilijte k nim džus a už zbývá poslední krok, což je nalít směs do nanukových forem. Jahody zbavíme stopek a také rozmixujeme. Pak je ještě propasírujte přes cedník, tak se jednoduše zbavíte všech jadérek. Opět k jahodám přilijte nektar a můžete nalévat do forem.
Tvarohovo-banánové nanuky (4 - 6 ks)
- Smetana ke šlehání - 100 ml
- Banán - 1 ks
- Tvaroh - 500 g
- Cukr moučka - 100 g
- Instantní kakao - 3 lžíce
Oloupejte banán a rozmačkejte ho pomocí vidličky na kaši. Pak si vyšlehejte smetanu. V další míse ušlehejte cukr s tvarohem a opatrně do něj vmíchejte banán i šlehačku. Oddělte si stranou ⅓ směsi a promíchejte ji s kakaem. Zbývá už jen naplnit směs do formiček, ale střídejte bílou a tmavou směs. Nakonec nechte mrazit minimálně 5 hodin.
Nanuky z kiwi (6 ks)
- Kiwi - 600 g
- Krupicový cukr - 250 g
- Voda - 0,5 l
Kiwi oloupejte, nasekejte na drobno a rozmixujte. Vzniklou kaši propasírujte přes sítko, abyste odstranili pecky. Dejte vařit vodu, nasypte do ní cukr a počkejte, až se cukr úplně rozpustí. Poté vařte ještě asi 2 minuty. Takto připravený sirup promíchejte s kiwi směsí a naplňte do formiček. Nanuky budou dokonale vychlazené asi po 5 hodinách.
Diskuze