Výroba vánočních dekorací – patchwork

Vyzkoušejte techniku zvanou patchwork. Poradíme vám, jak si pomocí této zajímavé techniky jednoduše vyrobit originální a navíc nerozbitné baňky na vánoční stromeček.

Vánoční patchwork

Vánoční dekorace vyrobené metodou patchwork

Přesněji se této technice říká „falešný patchwork" a nebo „patchwork bez jehly", protože není zapotřebí použití jehly a nitě, jak je tomu u originálního postupu. Vánoční dekorace vyrobené touto technikou jsou nejen velmi krásné, ale také jsou nerozbitné! V dnešním článku vám poradíme, jak si vyrobit originální vánoční baňky.

Patchwork bez jehly - co vše budeme potřebovat?

K výrobě budeme potřebovat polystyrénovou kouli libovolného průměru (dá se koupit téměř v každém květinářství a nebo v zahradních centrech), různobarevné látkové stuhy, nůžky, pravítko, náprstek a dostatečné množství patchworkových špendlíků (jsou kratší a lépe se s mini pracuje). Pokud je neseženete, použijte klasické špendlíky (bez barevných konců).

Jak na výrobu vánočních baněk pomocí techniky patchwork

Polystyrénovou kouli si rozdělte na čtvrtiny a pomocí tužky a pravítka nakreslete linie. Stuhy si nastříhejte na malé obdelníky - o pár milimetrů větší velikosti, než je dvojnásobek šíře stuhy.

Do středu polystyrénového základu připíchněte ustřižený proužek stuhy, přišpendlete a složte pravý a levý roh do tvaru trojúhelníku. Poté opět přišpendlete. Stejně složíte stuhu do tvaru trojuhelníku na protější straně a vedlejší straně. Nyní máte hotovou první řadu, můžete začít vytvářet řadu druhou.

 

Tužkou si označte dle pravítka cca 2 centimetry od středu a zapíchněte zde opět další kousek stuhy složený do tvaru trojuhelníku. Při vpichování si hlídejte rub a líc. Po dokončení druhé řady pokračujte stejným způsobem až do té doby, dokud se nedostanete do středu koule.

 

Poté ji otočte a na druhé straně postupujte stejně - dokud se stuhy ve středu koule nesetkají. Začistěte pomocí špendlíků, kterými přichyťte všechny rohy a střed omotejte stuhou (skryjete tak spoj a špendlíky).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies