Vyrábíme velikonoční dekorace – 2. díl

V dnešním díle Vám poradíme, jak si vytvořit závěsné včeličky a nebo beránky z vyfoukaných vajíček. Nechte si inspirovat našimi tipy na velikonoční dekorace.

Velikonoční dekorace

<!-- -->

Závěsné včelky z vajíček

K výrobě této veselé velikonoční dekorace budeme potřebovat několik vyfouknutých vajíček, temperové barvy, černý, červený a modrý fix, bezbarvý lak ve spreji, tvrdý papír, provázek, nůžky a lepidlo.

Z vyfouknutého vajíčka vytvoříme tělo včelky. S pomocí temperových barev vajíčko namalujeme tak, aby nám vznikly na povrchu černé a žluté pruhy. Přední část by měla být žlutá (viz. obrázek), aby vynikl obličej, který včelce namalujeme barevnými fixy. Necháme zaschnout. Poté vajíčko přestříkneme bezbarvým lakem ve spreji a opět necháme zaschnout. Z tvrdšího papíru vystřihneme s pomocí nůžek křídla (křídla by neměla být větší, jak samotné tělo včely), která ve spodní části cca půl centimetru ohneme a na ohnutou část naneseme lepidlo a připevníme ke včelce. Křídla můžeme s pomocí modrého fixu dozdobit. Nakonec provlečeme přes otvory vajíčka šňůrku a nebo silon (je vhodnější) a zavěsíme.

Tip:

Tato dekorace bude vypadat velmi efektně, pokud více včelek navlečeme na silonový provázek a zavěsíme na osvětlení.

Velikonoční beránek z vyfouknutého vajíčka

K výrobě této velikonoční dekorace budeme potřebovat vyfouknuté vejce (bílé nebo hnědé), barevný papír, černý fix, lepidlo, vatu, nůžky a drátek se štětinkami (dá se zakoupit v potřebách pro ruční práce).

Na vyfouknuté vajíčko nejprve nalepíme nohy, které připravíme tak, že drátek se štětinkami nastříháme na dva stejně dlouhé (cca 10 centimetrů) kousky. Důležité je, aby byl drátek ohnutý do písmene U (hranatého). Nejkratší hranu přilepíme na spodní část vyfouknutého vajíčka s pomocí sekundového lepidla. Stejný postup opakujeme i na druhé straně. Z barevného papíru vystřihneme beránkovi ouška, která s pomocí lepidla nalepíme na vrchní část . Nakonec naneseme na 3/4 vajíčka lepidlo a opatrně na něj přiložíme vatu, která nám vytvoří srst beránka. S pomocí černého fixu uděláme beránkovi oči.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies