Vyrábíme vánoční dekorace - 2.díl

Vyrobte si společně s námi vánoční malované baňky, látkové maňásky a nebo netradiční vánoční stromeček, který vypadá jako živý. Rady, tipy a návody naleznete v dnešním článku!

Vánoční ozdoby

Vánoční malované baňky

K výrobě budeme potřebovat předem zakoupené jednobarevné vánoční baňky různých velikostí (nejvhodnější jsou plastové baňky), akrylátové barvy, štětec, tužku a bezbarvý lak ve spreji. Na baňky si tužkou nakreslíme námi zvolený vánoční motiv, který následně za pomoci štětce a akrylátových barev vybarvíme. Necháme zaschnout. Nakonec přestříkáme bezbarvým lakem ve spreji.

Vánoční látkoví maňásci

Na výrobu náročnější, ale za to velmi krásnou vánoční dekorací mohou být i látkoví maňásci. Těmi můžete ozdobit nejen vánoční stromeček či věnec, ale také je darovat svým dětem a nebo blízkým. Uvidíte, jakou budou mít radost! K výrobě budeme potřebovat papír, tužku, nůžky, různobarevné látky, jehlu, niť, fix na textil a vatu.

Na papír si nakreslíme šablonu maňáska. Nejvhodnější je použít jako vzor kuchyňskou chňapku, kterou obkreslíme na papír a dokreslíme potřebné doplňky, například čepičku, boty, apod. Šablonu z papíru vystřihneme a obkreslíme 2x na námi zvolenou látku. Opět vystřihneme. Za pomoci jehly a nitě jednotlivé díly k sobě sešijeme. Obrátíme naruby, aby nebyly vidět spoje.

Hlavičku maňáska vyplníme vatou, aby byla buclatá. To stejné uděláme s ručičkami a nožičkami. Fixem na textil nakreslíme maňáskovi obličej.

Vánoční stromeček

K výrobě budeme potřebovat tenké větvičky bez listů (například větvičky z břízy, dají se dobře tvarovat), aranžérský drátek, zelené větvičky buxusu (lístečky neopadávají a navíc jsou i po usušení zelené), tavnou pistoli, šišky, sušené květiny dle vlastního výběru.

Za pomoci větviček z břízy a aranžérského drátu si vyrobíme základní tvar stromečku (viz. obrázek níže). Na základ postupně navazujeme větvičky buxusu tak, aby nebyl mezi nimi vidět aranžérský drátek. Stromeček dozdobíme šiškami, stuhami a sušeními květinami, které na stromeček upevníme za pomoci tavné pistole. Na spodní část umístíme očko na zavěšení ( z drátku).

3.díl našeho vánočního seriálu vyjde 25.listopadu 2009!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies