Vyrábíme podzimní dekorace - 1.díl

Nechte se inspirovat našimi tipy a vyrobte si veselé dekorace, které rozzáří i chmurné podzimní dny.Poradíme Vám, jak na to.

Podzimní dekorace s kočkou

Podzimní věnec ze sušených plodů

Vyrobte si netradiční podzimní věnec ze sušených šišek, oříšků, kaštanů, kůry stromů, sušených listů, bylinek (levandule, máty, meduňky, atd.), sušených letniček, jeřabin, šípků a nebo třeba okrasných trav. Záleží, pouze na Vás, jaký materiál použijete.

Jako základ podzimního věnce Vám poslouží slaměná a nebo polystyrenová podložka, kterou zakoupíte v každém větším květinářství. Pokud je podložka bílá, je vhodné ji nabarvit (například na zeleno a nebo na hnědo). Na takto připravenou podložku můžete začít s pomocí lepící pistole jednotlivé ozdoby přilepovat.

Jaký způsob lepení jednotlivých ozdob na věnec zvolíte, je na Vás. Můžete ozdoby lepit od největších po nejmenší a nebo naopak. Vhodné je sušené trávy a květiny vždy nejprve předem svázat do menší kytičky a teprve až poté nalepit s pomocí tavné pistole na věnec. Jednotlivé květiny Vám nebudou z věnce vypadávat a navíc se ani nebudou tak lámat (viz. obrázek č.2).

Podzimní truhlíky na okno i do zahrady

Další veselou podzimní dekorací může být truhlík se sušenými (okrasné trávy, buxus, sušené letničky, usušené květy hortenzií, atd.) i živými rostlinami (Hedera, Sedum, Tagetes a další), doplněný o symboly podzimu (slamění panáčci, sluníčka, dýně, papíroví dráčci, kytičky ze sušených listů, postavičky z kaštanů, apod.). Takovým podzimně laděným truhlíkem můžete ozdobit nejen okenní parapety, ale i celou zahradu. Navíc Vám taková dekorace vydrží nejméně do zimy pořád krásná.

Veselé stojánky na svíčky

Další zajímavou podzimní dekorací jsou stojánky na svíčky, které mají tvar listů. Stojánek na svíčku si jednoduše vyrobíte z moduritu. Modurit pořádně rukama zpracujte (aby se z něj dalo dobře tvořit), vyválejte si z něj za pomoci válečku placku širokou cca 0,3 cm.

Vytvořte si základ stojanu (tedy kruh a nebo čtverec, na který budete postupně lepit další vrstvy), z placky si ukrojte delší pás, ze kterého uděláte boční část stojanu (vhodné je umístit širší svíčku na základ a obalit ji z boku vykrojeným pásem, docílíte tak rovnoměrného tvaru).

Z moduritu si vykrojte lístečky různých tvarů a velikostí a nalepte je na stojan. Svůj vytvor nechte zaschnout (a nebo upečte v troubě). Po usušení můžete podzimní stojan na svíčky obarvit (nejlépe voděodolnými barvami) a nakonec přestříkat bezbarvým lakem ve spreji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies