Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Výborná snídaně - skvělý začátek dne

Každé ráno byste se měli pořádně nasnídat. Nepodceňte tento start do nového dne. Snídaně by měla být vydatná, aby vám energie vydržela na celé dopoledne.

Výborná snídaně - skvělý začátek dne

 

Snídaně po francouzsku - připravte si sladký toast (10 ks)

 

  • Toastový chleba - 10 ks (bílý)
  • Vanilkový cukr - 1 balení
  • Mléko - 300 ml
  • Mletá skořice - 2 lžičky
  • Vejce - 2 ks
  • Muškátový oříšek - 2 lžičky (mletý)
  • Máslo - 50 g
  • Jahody - 1 hrst
  • Moučkový cukr - na obalení
  • Máta - na dozdobení

 

Tradiční francouzský toast připravíte snadno a rychle. Mléko vlijte do misky, přidejte vejce, cukr, muškátový oříšek, skořici a všechno důkladně promíchejte. Na pánvi si rozpusťte máslo. Jednotlivé toasty vždy namočte do mléčné směsi a hned je položte na rozpálenou pánev. Opečte je z obou stran dozlatova a pak je trochu osušte papírovou utěrkou. Nakonec je obalte v moučkovém cukru a podávejte s kousky jahod a snítkou máty.

 

Pravá anglická snídaně vyžaduje více času na přípravu, ale dá se to stihnout (4 porce)

 

  • Vejce - 4 ks
  • Vepřové klobásky či párky - 8 ks
  • Fazole v rajčatové omáčce - 1 plechovka
  • Keříček rajčat - 4 ks (cca 8 rajčátek pro jednoho)
  • Žampiony - 8 ks (větší)
  • Anglická slanina - 12 plátků
  • Olivový olej - 2 lžíce
  • Máslo - 20 g
  • Chilli, sůl, mletý pepř - na dochucení

 

Na přípravu této světově proslulé snídaně budete potřebovat 2 pánve. Nejprve si ale předehřejte troubu na 180 °C. Na jedné si rozehřejte olivový olej, na druhé si rozpusťte máslo. Na oleji opečte oloupané a nakrájené žampiony a celé keříčky rajčat. Nechte je opékat minimálně 7 minut a pak můžete pánev odstavit. Na másle si usmažte vajíčko na způsob volského oka s tekutým žloutkem.

 

Na plech si dejte plátky slaniny, pěkně je rozprostřete a dejte do trouby. Nechte je tam 10 minut. V hrnci si ohřejte fazole i s omáčkou a dochuťte je solí, pepřem a trochou chilli. Nakonec už jen zbývá opéct klobásky. Opečte je na pánvi nasucho a můžete i s ostatními surovinami servírovat na talíř.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.