Vybíráte poštovní schránku? Jaký typ si pořídíte?

V dnešní době se už nepíšou dopisy v takové míře, jak tomu bylo kdysi. Ale poštovní schránku ještě stále potřebujete. Jaké jsou druhy schránek? Z jakých materiálů jsou vyráběny?

Poštovní schránka

 

Kvůli dopisům z různých úřadů a bank je poštovní schránka ještě nutným doplňkem domu či bytu. Možná vám do schránky chodí i předplacené časopisy a samozřejmě je ve schránce vždy nemalé množství reklamních letáků. Prostě se bez schránky neobejdete. Jakou schránku si ale zvolit? Základní rozdělení poštovních schránek je na ty, které jsou určeny do bytových domů, a ty, jenž jsou navrženy pro rodinné domy. U bytových schránek si bude vybírat schránku jen málo z vás. Běžný majitel bytu si ji sám nekoupí. To zařídí hromadně majitel domu či jiná odpovědná osoba.

 

Do bytových domů se schránky prodávají v různých sadách. Ty se umístí na zeď, zazdí se nebo zasklí do dveří. Pokud jsou připevněny na zeď, tak se do nich pošta vhazuje i vybírá z jedné strany. Můžete vybírat z vodorovných či svislých schránek, které tolik nepřekážejí. Jestli se rozhodnete pro zazdění, tak už máte na výběr i takové, kde můžete vybírat i z jiné strany než ze strany vhozu. Zasklení funguje stejně, akorát místo do zdi se schránky umístí do jedné strany vchodových dveří.

 

Druhy materiálů

 

Tvar i materiál byste měli přizpůsobit vašemu domu. Pokud máte jednoduchý nezdobený vzhled domu, tak vybírejte podobně jednoduchou schránku. Můžete její barvu pak doladit s plotem či s okapy. Materiál také přizpůsobte dle plotu a domu. U tvaru schránky nezapomeňte vzít v úvahu rozměry a její případné upevnění. Materiálem schránky zase rozhodnete, jestli bude dostatečně odolná vůči vlivům počasí.

 

Schránky jsou vyráběny z pozinkovaného plechu, mědi, plastu nebo ze dřeva. Pokud hledáte něco odolnějšího, pak pro vás bude skvělou volbou mosaz nebo železo s odlitky či kováním. Tvary můžete objevit různé. Rádi rybaříte? Proč nemít před svým domem schránku ve tvaru ryby.

 

Typy schránek u rodinných domů

 

U rodinných domů už rozhodujete o schránce sami. Schránky se rozdělují podle místa, kam se je rozhodnete umístit. Nejjednodušší způsobem je schránka dveřní, kde se hází pošta přímo do otvoru ve vchodových dveřích. Také můžete mít volně stojící schránku - na “nožce”. Dalšími typy jsou schránky zazděné do sloupku či do plotu. Pak jsou také schránky univerzální, které lze umístit na branku, vstupní dveře nebo si ji dokonce můžete pověsit na domovní zeď.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies